<p>Bjørn Svensson har fått Brasserie Ouests kjøkkensjef Matthias Bernwieser som partner i Michelinrestauranten Galt. </p>

Bjørn Svensson har fått Brasserie Ouests kjøkkensjef Matthias Bernwieser som partner i Michelinrestauranten Galt.

Galt med ny partner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Da kjøkkensjefen på Brasserie Ouest ble ledig på markedet, sjekket Galt ham opp. – Sammen er vi sterkere, sier Björn Svensson.

– Det har åpnet så utrolig mange nye restauranter. Jeg tror det er viktig at man viser at man skiller seg ut, og da kan jeg ikke gjøre noe bedre enn å styrke teamet med en person som Matthias, sier Bjørn Svensson.

Oslos restauranter kjemper om både gjester og flinke ansatte. Da kjøkkensjefen på Brasserie Ouest ble ledig på markedet, så restauranteier og stjernekokk Björn Svensson muligheten til å styrke laget på Galt.

– Det er viktig å stå sammen nå, det skjer så mye og er så mange nye restauranter, sier Matthias Bernwieser.

– Bransjen er blitt mye tøffere. Sammen er vi sterkere, sier Bjørn Svensson.

Rekordrask stjerne

Bjørn Svensson åpnet Galt på Frogner for et drøyt år siden sammen med fire andre. Etter bare fem måneders drift ble Galt belønnet med en Michelinstjerne. Nå kommer altså østerrikske Matthias Bernwieser inn på eiersiden.

– Brasserie Ouest var veldig bra, men for stort til å kunne fokusere på detaljer. Da jeg sa opp, sa jeg at jeg lette etter et mindre sted der jeg kunne arbeide mer med detaljer og det kreative, sier Bernwieser, som begynner etter nyttår.

<p>Hele det nye laget på Galt: Björn Svensson, Daniel Jung, Kine Jøndal (foran) og Matthias Bernwieser.</p>

Hele det nye laget på Galt: Björn Svensson, Daniel Jung, Kine Jøndal (foran) og Matthias Bernwieser.

Vil ha flinke folk

– Den siste tiden har jeg lært meg at jeg vil ha flinke folk rundt meg. Det er det viktigste. Matthias er strukturert og har en veldig lidenskap for det han holder på med, sier Svensson.

Hittil har de to kokkene knapt snakket om mat, men mer om kontrakter og det praktiske. Først når Bernwieser får jobbet seg inn på det lille kjøkkenet på Frogner over nyttår, vil det vise seg hva slags kulinariske endringer det blir på Galt.

Snarere sier Svensson at han er spent på litt «normalitet» i 2019 etter at restauranten hele sitt første år har surfet på nyhetens interesse og stjernestøv.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner