Bon Lios gamle lokaler, som tidligere også huset klassikeren La Guitarra, i Fredensborgveien i Oslo blir vinbar med løs snipp fra fredag. Her er eier Veslemøy Hvidsten, restaurantsjef Sindre Solem og boxeren Odin.

Bon Lios gamle lokaler, som tidligere også huset klassikeren La Guitarra, i Fredensborgveien i Oslo blir vinbar med løs snipp fra fredag. Her er eier Veslemøy Hvidsten, restaurantsjef Sindre Solem og boxeren Odin.

Åpner vinbar i Bon Lios gamle lokaler

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ida Halvorsen Kemp publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Det blir vin, comfort food og barn rett fra SFO i Oslos nye vinbar som åpner fredag.

– Jeg smakte min første Burgund da jeg var 19 år, og siden det har jeg vært hekta på vin, sier Veslemøy Hvidsten.

I de gamle lokalene til Bon Lio i Fredensborgveien, ikke mange hundre meterne fra der Hvidsten bor med mann, barn og hund på St. Hanshaugen, åpner hun fredag vinbaren Nektar, et nabolagssted der man skal få mat, god stemning og vin på glass hver uke fra onsdag til søndag. Her kan man gjerne komme innom rett fra jobb eller henting på SFO – også barn er velkomne.

– Det skjer mye på Fredensborg for tiden, og lokale nabolagssteder er litt i vinden. Dette skal være et sted for alle som er interessert i vin, men en vinbar der man får litt mer enn bare skinke og ost ved siden av glasset, sier Hvidsten.

Hun vokste opp med foreldre som drev hotell, og jobbet med servering fra ung alder – først på veikro, og senere på restauranten Hos Thea på Skillebekk. Etter at interessen for vin ble vekket, ble det vinkelnerskole, og deretter fikk hun jobb på Bagatelle. Senere ble hun med på å starte Restaurant Baltazar, før hun gikk til vinimportøren Moestue for 20 år siden.

Begge sønnene til Hvidsten og ektemannen skal hjelpe til med serveringen på Nektar. Også hunden Odin, som Hvidsten skaffet seg etter å ha jobbet rundt Eyvind Hellstrøms mange boxere i Bagatelle-årene, kan kanskje bli å treffe på i lokalene.

Begge sønnene til Hvidsten og ektemannen skal hjelpe til med serveringen på Nektar. Også hunden Odin, som Hvidsten skaffet seg etter å ha jobbet rundt Eyvind Hellstrøms mange boxere i Bagatelle-årene, kan kanskje bli å treffe på i lokalene.

De siste årene har hun imidlertid kriblet etter å komme seg tilbake på serveringssiden av bransjen igjen, og da Bon Lio-eierne Kitty Knutzen og Cato Pedersen i vår fortalte at de skulle flytte restauranten sin til Grünerløkka, bestemte Hvidsten seg for å overta leiekontrakten for det lille trehuset i Fredensborgveien 42.

Større vininteresse

– Nordmenn har forandret seg på de årene jeg har vært borte, og vininteressen er blitt større. Her kommer det til å være noe for alle, og man skal også kunne komme og lære seg noe nytt om vin, sier Hvidsten.

Ved siden av ektemannen Lars-Jørgen Kroken har hun med seg vennen Nicolai Grøtter som medeier. Kroken, som er håndverker, har også stått for renoveringen av lokalet sammen med sin kollega Christian Møkleby. De tidligere hvitmalte veggene i lokalet har fått en ny, dyp blåfarge. På mesaninen har de laget en lang, plassbygget sofa med grønne puter, mens de i første etasje har bygget en stor, ny bardisk og helt egne barkrakker til Nektar.

Bak baren er det Sindre Solem, med bakgrunn fra blant annet Bar Kniven, som regjerer. Her vil kan kunne tilby minst 12 ulike viner på glass hver kveld, i tillegg til ukentlige temaer og pakker med smaksprøver.

«Mac and cheese»

– Hva vil dere ha fokus på?

– Alt som er godt. Og særlig europeisk. Og så vil vi ha mest vin fra mindre produsenter som jobber på en måte vi synes er bra, sier Hvidsten.

Hun er også opptatt av at man blir sulten av å drikke vin. Derfor skal det alltid være en ordentlig varmrett å få på Nektar.

– Vi vil ta utgangspunkt i både det franske og det engelske kjøkkenet, med litt innslag av New York-comfort food. Gjerne paier, pateer, eller «mac and cheese», sier kjøkkensjef Edward Shaw.

Han er hentet fra kjøkkenet på Nedre Foss Gård, og skal jobbe litt både her og der frem til han etter jul kun skal konsentrere seg om Nektar. Da vil det også bli tid til å utvide menyen, men kjøkkensjefen vil gjerne også være litt ute på gulvet hos kundene, prate om vin og skape god stemning.

– Jeg har lyst til å bygge opp et skikkelig godt vinkart, og det tar tid. Vi skal være her i minst de ti årene vi har kontrakt for, sier Hvidsten.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner