Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Den smaker som Ryan Gosling ser ut!

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Trondheim

Drinken Rye & Gosling har humoristisk innpakning – men innholdet er dønn seriøst.

Bilde tå'n Ryan. Rye & Gosling er en lekker drink, og mange synes pynten gir det lille ekstra.

Bilde tå'n Ryan. Rye & Gosling er en lekker drink, og mange synes pynten gir det lille ekstra.

– Det er ikke bare jenter som bestiller den, sier barsjef Jørgen Dons (29) på Raus Bar i Trondheim om barens signaturdrink Rye & Gosling.

– Det er nok av gutter som er trygge nok på seg selv til at de lever godt med å få et bilde av en halvnaken Ryan Gosling servert med drinken.

Fakta: Raus Bar

Nordre gate 21, Trondheim
enrausbar.no

Drinken serveres nemlig med et portrett av stjerneskuespilleren Ryan Gosling festet til coupette-glasset med en liten klesklype. Navnet Rye & Gosling er selvsagt et ordspill; man bruker rye (whiskey som er brent på rug i stedet for bygg) og rom fra produsenten Gosling. Da Jørgen Dons først hadde kommet opp med ordsammensetningen, var veien kort til ferdig idé.

I baren serverer Dons cocktailer i den absolutte verdensklasse, bokstavelig talt. Som deltager i verdens største bartenderkonkurranse World Class i 2015, er han et kjent navn i bransjen, både her hjemme og ute i verden.

Komikveld. Hvis en god latter forlenger livet, kan du besøke Jørgen Dons på Raus Bar i Trondheim for en humoristisk tilnærming til cocktails.

Komikveld. Hvis en god latter forlenger livet, kan du besøke Jørgen Dons på Raus Bar i Trondheim for en humoristisk tilnærming til cocktails.

Drinkmenyen i baren har han lagt opp slik han ville ha organisert et fotballag: Han går for bredde, men utvalget må dekke alle områder. Drinkene får egne roller: Keeperen skal redde kvelden uansett, han har to solide midtstoppere og to backer som er litt raskere. På midtbanen finner du skumlere, mer avanserte drinker, mens vinger og spiss representeres av «boozy, heavy, røkte ting som ikke er for alle».

– Rye & Gosling er en offensiv midtbanespiller, mest fordi den utfordrer på alkoholsmaken. Rommen har en dyp smak, mens rye gir et fint krydderpreg. Cocktailen «reddes inn» av ananasen, sier Dons.

– Den er fremoverlent, vil jeg si. Og den smaker som Ryan Gosling ser ut!

Om drinken har et morsomt navn, tar Dons faget dønn seriøst. I alle fall under drinkenes tilblivelse. Når smakene sitter og en cocktail er blir funnet verdig en plass på barkartet, kan han heller slå seg løs.

– Presentasjonen trenger ikke å være like seriøs, og latter er et fint medium å bruke. Når du drikker, skal du ikke være mørk og analytisk, du skal ha det gøy. Der kommer Rye & Gosling inn i bildet. Folk vil ha det artig.

-
+

Rye og Gosling

  • 2.5 clrye wiskey
  • 2.5 clGosling's rom
  • 1 claprikoslikør
  • 2 clsitronsaft
  • 2 clsukkerlake
  • 5 dråper Amargo Chuncho
  • Slik gjør du

  • Ha alle ingrediensene i en shaker, rist og dobbeltsil over i et avkjølt coupette-glass.
  • Pynt med et bilde av Ryan Gosling.
Les også:

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.