Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Populær. Fuglen selger mellom 3000 og 4000 glass av signaturcocktailen i året, så den forsvinner ikke fra ­menyen med det første.

Populær. Fuglen selger mellom 3000 og 4000 glass av signaturcocktailen i året, så den forsvinner ikke fra ­menyen med det første.

Lær å lage Fuglens signaturcocktail

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

En Daiquiri med ingefær og honning.

Noen cocktailer står sterkere enn andre, selv når de ikke sorterer under klassikerbegrepet. Halvor Digernes’ signaturcocktail Ingefær Daiquiri, en vri på den klassiske Daiquiri, har vært med ham i ti år. Den er så vellykket at den serveres både i Oslo og Tokyo.

Fakta: Fuglen

Universitetsgata 2

fuglen.no

– Vi har prøvd å ta den av menyen, men det nytter bare ikke, sier Digernes.

Han forteller at drinken «pumpes ut til mengdene».

– Den selger et sted mellom 3000 og 4000 i året, så det ville vært dårlig butikk.

Digernes er blant Norges mest profilerte bartendere, men står ikke så ofte bak baren selv lenger. På hans mest kjente bar, Fuglen i Oslo, er det Oscar Fjelli som er barsjef.

– Det er blitt en del Ingefær Daiquiri, gliser Fjelli.

Fuglens barsjef Oscar Fjelli har blandet en og annen Ingefær Daiquiri.

Fuglens barsjef Oscar Fjelli har blandet en og annen Ingefær Daiquiri.

En klassisk Daiquiri er basert på rom, sitrussaft og sukker og kan vris i mange retninger – for eksempel til en frossen Strawberry Daiquiri. Men slike varianter befinner seg milevis fra Digernes' signaturdrink med ingefær og lynghonning.

Han komponerte den da han jobbet på Bar Boca på Grünerløkka i hovedstaden, og i 2008 tok han den med seg til Fuglen i Oslo sentrum. Stedet ble opprinnelig åpnet som te- og kaffesalong av «tre gamle tanter» i 1963. I 2005 tok Einar Kleppe Holthe over og skapte kaffebaren Kaffefuglen, og tre år senere åpnet Halvor Digernes, Einar Kleppe Holthe og Peppe Trulsen stedet i sin nåværende form, som kaffe- og cocktailbaren og vintagemøbelbutikken Fuglen.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

For seks år siden åpnet Fuglen en filial i Tokyo, denne måneden åpner Fuglen Asakusa i den japanske hovedstaden – og et eget kaffebrenneri i Gamlebyen i Oslo har nettopp åpnet. Drømmen om en bar i New York lever i beste velgående, men realiseres neppe med det første.

-
+

Slik lager du Ingefær Daiquiri

  • 4 cllys rom
  • 3 clfriskpresset limejuice
  • 1 clhonningsirup (blandet ut med like mye varmt vann og avkjølt)
  • 1 clsukkerlake (se egen oppskrift)
  • 0.25 tsfinhakket ingefær

Nok til én drink

Slik gjør du:

  • Ha alle ingrediensene i en shaker og fyll opp med isbiter til shakeren er to tredjedeler full. Rist hardt i 10–15 sekunder. Sil drinken over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med en tynnskåret skive ingefær.

Sukkerlake

  • Kok opp like deler sukker og vann (eksempelvis 100 g sukker og 1 dl vann) til sukkeret har løst seg opp.
  • Sett til avkjøling.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.