Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Tilbakeføring. Tomas Ricciardi har brakt Bettola tilbake til originalkonseptet, aperitivobar etter italiensk modell.

Tilbakeføring. Tomas Ricciardi har brakt Bettola tilbake til originalkonseptet, aperitivobar etter italiensk modell.

Denne er en fin inngang til bitre cocktailer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Oppskriften på Fluffy negroni – barsk og myk på samme tid.

– Det er en veldig fin inngang til bitre cocktailer, mener barsjef Tomas Ricciardi (25) på Bettola om det han har kalt en Fluffy negroni.

– Den første slurken gir deg primært smaken av nypresset appelsinjuice, dernest får du et svakt hint av negroni, før ingrediensene blander seg og negronismaken kommer tydeligere frem, sier Ricciardi, som tror drinken kan være lettere å like for dem som ikke er så vant med bitre smaker.

– Smaksløkene utvikler seg kontinuerlig, så det er fullt mulig å lære seg å like ting. Tidlig i livet reagerer vi positivt på søtt, før vi senere vender oss til surt og bittert, sier Ricciardi.

En klassisk negroni er på mange måter både verdens enkleste drink og samtidig verdens mest komplekse. Like deler rød vermut, bitter og gin gir en smaksbalanse som er verdsatt av cocktailentusiaster verden over, men mange opplever den også som altfor bitter.

Ricciardis fluffy variant – som har fått navn etter skummet fra nyblandet appelsinjuice som legger seg på toppen av glasset – er derfor en fin introduksjon for den som vil litt videre, men ikke er klar til å ta steget fullt ut med en gang.

Tomas Ricciardi fikk jobben som sjef på Bettola for to år siden, og det han har gjort, er å føre baren tilbake til utgangspunktet.

– Bettola startet som en aperitivo-bar for åtte år siden, men utviklet seg litt bort fra det opprinnelige konseptet. Vi ville føre aperitivo-kulturen tilbake og tilby gjestene en liten matbit sammen med cocktailen.

Høyt skum i Oslo. Fluffy negroni er simpelthen en klassisk Negroni toppet med frisk appelsinjuice, lett å like også for dem som i utgangspunktet er skeptiske til bitre smaker.

Høyt skum i Oslo. Fluffy negroni er simpelthen en klassisk Negroni toppet med frisk appelsinjuice, lett å like også for dem som i utgangspunktet er skeptiske til bitre smaker.

Bettola har samme eier som restauranten Trattoria Popolare som ligger vegg i vegg, og de to stedene trekker veksler på hverandres kompetanse og ressurser. For eksempel får Bettola nybakt focaccia og antipasti fra restauranten som gjestene kan nyte med sin Aperol spritz eller Fluffy negroni.

– Tidligere hadde vi seks forskjellige negroni, men nå har vi bare to, den vanlige og den fluffy. Men det er klart at om folk vil ha en annen variant, så lager vi det også, sier Tomas Ricciardi.

-
+

Fluffy negroni

  • 30 mlgin
  • 30 mlrød vermut
  • 30 mlbitter (Bettola bruker Martini Bitter, men klassikeren Campari kan også brukes, selv om den vil gi et litt annet smaksbilde)
  • 170 mlfersk appelsinjuice

Slik gjør du:

  • De tre ingrediensene tilsvarer en vanlig negroni som du har i et høyt glass med isbiter. Denne toppes med en fluffy appelsinjuice som du «skummer opp» i en vanlig blender.
  • Pass på at skummet legger seg fint på toppen av glasset, og pynt med en halv appelsinskive.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.