– All fornuft tilsier at vi burde ha skiltet bedre

Tekst

Vil du få varsel hver gang øystein lie publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Åsen

Vatn Bistro ligger så godt gjemt i skogen at eierne vurderer belønning til dem som finner frem.

Vidar Dahl og Inger Johanne Todal Morset står bak Vatn Bistro.

– Folk som finner frem hit, burde strengt tatt fått dessert i belønning, sier Vidar Dahl, som sammen med konen Inger Johanne Todal driver Vatn Bistro i Nord-Trøndelag.

I Åsen, fem-seks mil nord for Trondheim, går det en uanselig grusvei ved bygdemuseet. Etter et par-tre hundre meter dukker en allé og en gård med røtter i alle fall tilbake til år 1265 opp. På denne tiden skal Magnus Lagabøter ha eid stedet, men neimen om en er fremme her. En skal kjøre forbi gården, og fortsette på grusveien som leder inn i skogen. Etter å ha passert fem betongbunkere, som alle ble brukt til mellomlagring av våpen under den kalde krigen, er en endelig fremme. Helt nederst ved vannkanten står den sjette bunkeren, og det er der Vatn Bistro holder til med utsikt over Hammarvatnet.

Fakta: Vatn Bistro

Vanskelig å finne, men lett å like.

facebook.com/vatn-kulturspinn-bistro

Filminteresse

– Tanken med bistroen er å lage god, hjemmelaget mat fra bunnen av for en ganske rimelig penge. Vatn er et sted en kan dra til hvis du ikke gidder å lage middag, sier Vidar Dahl, som jobber frilans innen film som regissør, filmforfatter og altmuligmann.

Dahl har fortid som manager til en haug Uffa-band i Trondheim. Siden har han pakket fiskekaker og kjørt turnébuss for Jokke under hans eneste norgesturné. Nå står Dahl og kokkelerer i vannkanten så godt han kan. Det er kona, glassblåser Inger Johanne Todal, som fikk overtalt ham til at de sammen kunne overta gården i 2008.

Filminteresserte vil kanskje dra kjensel på stedet. Her er den årvisse filmfestivalen Vatn arrangert, med visninger i bunkerne. Filmfestivalen skulle ha feiret fem år i år, men så tok bistroen av.

Utvidet

Etter en måned med servering kun på torsdager, utvidet paret med én dag til: søndager.

– På torsdager er det tradisjonskosttanken som rår, mens en på søndager kan oppleve å spise skatevinger fisket i Trondheimsfjorden, sier Dahl.

Den som vandrer litt i skogen, vil se villsau og sommergris. Paret er med i et jaktlag, så elg havner også på menyen.

Men så var det skiltingen, da.

– All fornuft tilsier at vi burde ha skiltet bedre. Men dukker det opp 200 her, vil både gjester og vi ikke få en god opplevelse. Vi kan godt være den lille, hemmelige perlen, sier Dahl.

(Vilkår)