EIDFJORD/HARDANGERVIDDA/GAUSTATOPPEN:

- Fy f... for en dag! Dette har jeg drømt om så lenge - og jeg klarte det, jublet en gjennomsliten Norseman-vinner øverst på Gaustatoppen i ettermiddag.

Han segnet om på målstreken på kanontiden 10.23.43 - langt bedre enn den tidligere rekorden på 10.30.07 som svenske Björn Andersson satte for syv år siden.

 

Andersson deltok selv i årets jubileums-Norseman og lå lenge i tet, men måtte bryte et godt stykke ut i sykkeletappen.

- Jeg skjønte det ganske fort at han ikke var i toppform da jeg begynte å ta kraftig innpå ham på sykkeletappen, for Anderssen er normalt råsterk på sykling, sa Oftedal til DN Aktiv få minutter etter målgang.

Da han løp ut fra siste skiftesone i Austbygde rett bak erkerivalen Tom Remman, trodde han på seier:

- Jeg er sterkere enn ham på løping, så han ønsket meg vel egentlig bare lykke til, sier den slitne vinneren.

SE VIDEO: Her starter blodslitet i verdens vakreste mareritt.



Oftedal løp ekstremt bra og følte selv at han måtte holde igjen for ikke å gå på en smell helt mot slutten. Og smellen kom - heldigvis kort unna Gaustatoppen.

- Nede på stien, da skar det seg. Jeg slet med å treffe steinene og alt føltes voldsomt tungt. Det var litt som en døden nær-opplevelse, sier Henrik Oftedal, som er tilknyttet Team Bundegruppen/Sportsklubben Rye.

Ifjor startet Norseman dramatisk med høye bølger i Hardangerfjorden som tvang mange deltakere til å bryte. Både under lørdagens og søndagens konkurranse spilte imidlertid værgudene på lag med arrangøren.

- I dag var det nesten vindstille på vidda og speilblankt på fjorden. Alt gikk som planlagt -bortsett fra én ting. Og det er jeg faktisk ganske fornøyd med: Nettsiden vår brøt sammen noen minutter fordi så veldig mange var inne på den. Dét forteller litt om hvor populært Norsemsn egentlig har blitt, sier pressekontakt Dag Oliver.

Lars-Petter Stormo kom på 2. plass på tiden 10.42.45, mens Tom Remman havnet på 3. plass på 10.53.52.

Gjermund Nordskar, som DN Aktiv skrev om fredag, endte på 10. plass på tiden 11.26.32.

Annett Finger vant dameklassen på tiden 12:17:04. Den tyske triatleten knuste kvinnerekorden - som ble satt igår - med den imponerende tiden 12.17.04. Og på toppen ble hun fridd til av kjæresten. Hun sa ja.



 

Charlotte Knudsen fulgte på andreplass (12:29:20).

Se alle resultatene fra Norseman på nxtri.com

Les alle sakene fra årets Norseman:

Her starter blodslitet i verdens vakreste mareritt
Rekord på rekord i manndomsprøven

- Som en døden nær-opplevelse!
- Deltar fordi de vil se bra ut nakne - Klikk her for å se videoen
Triksene tøffingene bruker for å takle smerten
Ledet fra start til mål i lørdagens konkurranse
Ledet fra start til mål i lørdagens konkurranse
Skal fortære 15.000 kalorier under Norseman

Linni Tiller: - Trenger ikke være superegoist for å delta i Norseman
Gjermund Nordskar er klar for Norseman etter ekstremoppladning
Rekordmange kjemper om den svarte trøya (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.