EIDFJORD: Klokken er elleve fredag kveld, og mens startnummer 73 i årets Norseman Xtreme Triathlon sover søtt, er støtteapparatet i full sving utenfor ungdomsskolen i Eidfjord.

- Vi beregner at en deltaker kan forbruke omtrent 15.000 kilokalorier i løpet av en konkurranse, sier Fred Arthur Asdal og løfter en svær plastkasse ut av bagasjerommet på bilen.

Asdal har selv deltatt i Norseman tre ganger, men dette året skal han sørge for at startnummer 73, Eivind Halaas, får i seg nok næring underveis i den knallharde konkurransen.

Klikk på bildet øverst i artikkelen for å se på festmåltidet Eivind Halaas skal fortære.

Loff med nugatti
- Det går mye i vanlig mat som magen er vant til. Det Eivind liker er loff med nugatti, så i morgen skal han få det, sier Asdal.

I tillegg er boksen fylt med energibarer, gel-er, apotekvarer og ti liter drikke. Asdal drar fram en gjennomsiktig flaske med lysebrunt innhold.

- Denne blandingen er en hjemmesnekra spesialblanding av Red Bull og Cola og skal ikke dras fram før Eivind er godt i gang med løpingen, sier Halaas.

- Norseman-deltakere er litt som gravide

Det er først mot slutten av konkurransen det voldsomme matinntaket i løpet av dagen begynner å sette sitt preg på deltakerne. Ofte ender de opp i grøftekanten med magesjau.

For supportteamene blir det også en del turer innom diverse bensinstasjoner.

- Norseman-deltakere er litt som gravide. Du kan ikke helt forutse hva som kommer av krav. Noen får plutselig lyst på cornflakes, seigmenn eller love hearts. Men vi fikser det meste fra den supportbilen, altså, sier Asdal.

 



Les alle sakene fra årets Norseman:

Her starter blodslitet i verdens vakreste mareritt
Rekord på rekord i manndomsprøven

- Som en døden nær-opplevelse!
- Deltar fordi de vil se bra ut nakne - Klikk her for å se videoen
Triksene tøffingene bruker for å takle smerten
Ledet fra start til mål i lørdagens konkurranse
Ledet fra start til mål i lørdagens konkurranse
Skal fortære 15.000 kalorier under Norseman

Linni Tiller: - Trenger ikke være superegoist for å delta i Norseman
Gjermund Nordskar er klar for Norseman etter ekstremoppladning
Rekordmange kjemper om den svarte trøya



(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.