- Vi skal vinne, sa sjefen i Team United Bakeries Remi Goulignac til DN i fjor høst.

Da hadde bakerkjeden nettopp etablert et eget Norseman-lag der kun de råeste atletene fikk være med. Kriteriene for å få plass var å ha målsetning om å vinne eller være blant de ti beste. De siste månedene har teamet drevet ekstremtrening for å stille best mulig forberedt.

- Norseman blir nesten ”lett” etter alt det drøye vi har gjort i forkant, sier en av løperne på laget Gjermund Nordskar.

- Det er nok en del av oss som har fått seg en aha-opplevelse. Målet har vært å kunne mestre øvelsen på trening i forkant, og da har det naturlig nok blitt mange timer med slit, sier Nordskar.

Trent 40 timer i uken
Han har blant annet hatt uker med opptil 40 treningstimer, men snittet ligger nærmere 15. Nå er han i sitt livs form, men merker at han er litt smålei hardkjøret.

- Har følt litt på tampen nå at det skal bli godt å få det unnagjort. Det er blitt mye trening, men formen er aldri vært bedre. Blir spennende å se hva jeg får til, sier Nordskar som har drevet med triathlon en god stund før han bestemte seg for å stille i Norseman.

- Det er det tøffeste arrangementet å være med i. Har alltid hatt det som mål.

På laget har han blant annet med seg Sven Kilander som i fjor ble kåret til Norges råeste mosjonist. Kilander ble nummer 11 i fjorårets Norseman, og har mål om å vinne årets utgave.

Les: Dette er "Norges råeste"

- Trening er en viktig del av livet mitt. Jeg bor 500 meter fra Holmenkollbakken og har marka rett ved. Hver eneste dag sykler jeg til og fra jobb på Skøyen, og jeg er også spinninginstruktør, sa Kilander til DN i fjor.

Team United Bakeries har satset på en månedlig samling, der utøverne har kjørt lange kombinasjonsøkter. Gjermund Nordskar har i tillegg gjennomført egne prosjekter der målet har vært å slite seg ut.

Dette er noen av hardøktene og konkurransene han har vært gjennom:

  • Sogndalsdalen rundt. Gikk på fjellski i mai. 21timer, 4.650 høgdemeter og 100 kilometer.
  • Tur/retur sykkeltraseen i Norseman. 360km på to dager.
  • Holmestrand halvmaraton. Syklet fra Oslo sammen med lagkameratene – løp konkurransen og syklet hjem igjen. 160 kilometer på sykkelen. 21 kilometer løping.
  • Råskinnet i Oslo. Syklet først en runde på 120 kilometer med lagkameratene i ruskevær, før gjørmeløpet på Sognsvann.
  • Århus Challenge. Halv ironman-konkurranse, 1.5km svømming, 90 kilometer sykling og 21 kilometer løp.
  • Tour de Hallingdal. Etapperitt på landevei over fem dager, pluss rolig trening mellom etappene. 312 kilometer totalt.
  • Mini Norseman. Selvkomponert. Startet med 3.8 kilometer svømming i Sognefjorden. Deretter 60 kilometer sykling opp til Turtagrø (900 høydemeter) og avsluttet med bakkeløp med bakkeløp opp til Fanaråkhytta på 2068 meter over havet.

Følg Norseman på DN.no: Gjennom helgen kommer det resultater og reportasjer fra Eidfjord i Hardanger.

Les alle sakene fra årets Norseman:

Her starter blodslitet i verdens vakreste mareritt
Rekord på rekord i manndomsprøven

- Som en døden nær-opplevelse!
- Deltar fordi de vil se bra ut nakne - Klikk her for å se videoen
Triksene tøffingene bruker for å takle smerten
Ledet fra start til mål i lørdagens konkurranse
Ledet fra start til mål i lørdagens konkurranse
Skal fortære 15.000 kalorier under Norseman

Linni Tiller: - Trenger ikke være superegoist for å delta i Norseman
Gjermund Nordskar er klar for Norseman etter ekstremoppladning
Rekordmange kjemper om den svarte trøya (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.