Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Skall. Da koronaviruset kom til Norge, forsøkte Aslak Gurholt å kjøpe ting som var mindre utsatt for smitte. Han kjøpte appelsiner i stedet for epler.

Skall. Da koronaviruset kom til Norge, forsøkte Aslak Gurholt å kjøpe ting som var mindre utsatt for smitte. Han kjøpte appelsiner i stedet for epler.

Lager bok om korona – handler om mye mer enn virus

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingrid Røise Kielland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det går litt skeis likevel.

Fakta: «Corona før korona»

Ny bok forteller om andre corona enn Covid-19.

Laget av Aslak Gurholt.

Kommer på Flamme forlag i midten av mai.

En by i California, en sitronbrus, en meksikansk massemorder og en pandemi.

Designer Aslak Gurholts artist book om korona tar for seg mye forskjellig som heter korona, eller corona (og kun én side handler om ølen, lover Gurholt).

– Jeg var hjemme med barn og i skogen og bygget hytte med dem, og så fikk jeg en idé om en pamflett. Men i løpet av et par dager var den blitt til 150 sider, sier Gurholt.

– Heftig googling?

– Ja, du kan si det. I utgangspunktet så kjente jeg til et par ting som het korona, og så ble jeg sugd inn i internett.

Les også: Stengetid

Men obs. Dette er ikke en bare en fun fact-bok om alt mulig som heter korona, presiserer Gurholt, selv om den absolutt inneholder morsomme fakta også. Boken er en assosiasjonsrekke, men en godt redigert en – tilfeldighetene blir satt i sammenheng. Dokumentariske foto støtter opp. Det er blitt mye sirkler, appelsiner og sitroner, og død og sykdom. Corona betyr krans eller krone på spansk og italiensk.

– Jeg tror den handler om hvordan vi, på et vis, konstruerer og designer verden, og så kollapser den. Vi har utopiske tanker om hva som skal fungere i fremtiden, og så går det litt skeis.

14

Corona-skrift

Boken er selvfølgelig satt i en gammel skrifttype, som heter corona, forteller Gurholt, som selv har holdt seg frisk og har hatt topp arbeidskapasitet i perioden.

Boken er blitt ferdig på et par–tre uker, men da ble det ikke tid til flere turer i skogen med barna.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.