D2

Hurtigmeny

  • DN.no
  • Logg inn
  • Kundeservice

Hovedmeny

  • Dagens avis
  • Nyheter
    • Siste nytt
    • Politikk og samfunn
    • Energi
    • Utenriks
    • Gründer
    • Eiendom
    • Etterbørs
  • Meninger
    • Kommentarer
    • Debatt
  • DN Ledelse
  • Magasiner
    • DN Helg
    • D2
  • Livsstil
    • Smak
    • Aktiv
    • Bil
    • Privat
    • Tekno
  • Tjenester
    • DN Investor
    • Boligbasen
    • Nyhetsbrev
    • DN Jobb
    • Skattelister
  • Kundeservice
  • Kjøp abonnement

Søk

Du har ikke skrevet inn søkeord, ingen søkeresultater å vise.

Hovedmeny

  • eAvisen
  • Min side
  • Min leseliste
  • Mine nyhetsbrev
  • Logg ut av DN

Saker om:

Gin

Odd Johan Nelvik hos Det norske brenneri i Grimstad importerer stadig mer vodka og ren sprit fra Ukraina.. Foto: Jacob Buchard

Startet med håndsprit – nå flyr brenneriet på ukrainsk sprit

Salget av Märtha Louises bryllups-gin er midlertidig stoppet av Vinmonopolet.. Foto: Merete Bø

Vinmonopolet fjerner Märtha og Dureks gin – mener etiketten kan bryte loven

Prøvesmaking. Prinsesse Märtha Louise og Marius Vestnes hos Cask..

Prinsesse Märtha Louise lager gin

Få varsel når vi skriver om
Gin

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Utvalget av norske gin-varianter har økt betraktelig det seneste tiåret. DN har testet 53 gin fra Norge, alle tilgjengelig fra Vinmonopolets hyller..

DN har testet mer enn 50 norske gin

DN har testet ferdigblandede drinker fra Vinmonopolet..

Stor test av ferdigdrinker

Spritgarasjen. – Når jeg kom på at jeg skulle starte destilleri, var det bare å renske ut sykler og skiutstyr og begynne å jobbe. Nå står bilene ute og ruster, sier Harald Strømmegjerde. Han har hatt full jobb på møbelfabrikken til klokken fire, så jobbet med brennevin hver ettermiddag. I 2019 var det bare åtte dager i løpet av hele året han ikke jobbet i garasjen..

Harald Strømmegjerde sluttet med sauer. Han ville heller lage prisvinnende brennevin i garasjen

Salget av gin i Norge øker jevnt, og de siste årene har også den rosa varianten blitt stadig mer populær. Fra venstre: Harahorn Gin fra Det Norske Brenneri, Attåt fra Gardsbrenneriet og italienske Malfy Gin Rosa..

Rosa gin er trendy

London calling. Nuet har lykkes å få innpass på en rekke eksklusive barer i London. – Den amerikanske østkysten og London er steder hvor trender skapes innenfor alkoholbransjen. Det gjør det viktig å etablere seg der – klarer man seg i London, klarer man seg sannsynligvis over alt, sier Morten P. Halle.. Foto: Nuet

Norsk akevitt gjør det skarpt – som gin

Rabarbra-pappa. Selv om man bare trenger gin og tonic, kan man leke seg med andre ingredienser. Alt fra rabarbra til agurk kan passe, sier Stig Bareksten..

Spritbrenner satser på blandevann

Destillatør Stig Bareksten . Sjefdestillatør og utvikler i det bergensbaserte mikrobrenneriet Oss Craft Distillery..

Norsk eks-bokser ble verdensmester i brennevin

Yuzu sake (fra venstre), Velvet Hazard Trippel hvetebook fra Austmann bryggerier, Lindisfarne Scotch Ale, Rom El Dorado 15 years, Koskue gin og Wee Heavy fra Einstök bryggeri på Island..

Et kjærkomment tilskudd

– Her produserer vi og tapper små serier av akevitter for venneforeninger, sier Rasmus Heuch, daglig leder av Atlungstad Håndverksdestilleri.. Foto: Kristin Svorte

Her får tørste vennegjenger laget noen helt spesielle akevitter

Innhyllet i sødme. Hylleblomstlikøren løfter cocktailen The Elder med sin sødme..

Lær å lage signaturdrinken The Elder

God kombo. Eieren av ginbaren Chair «ble slått av hvor utrolig godt agurken kompletterte ginen»..

Slik lager du ginbarens signaturdrink

.

Gin er i ferd med å bli Skottlands nye nasjonaldrikk

Odd Johan Nelvik (til høyre) og daglig leder Fabian Widmer viser frem noen av ingrediensene i suksessen Harahorn gin hos brennevinsprodusenten K G Puntervold i Grimstad.. Foto: Jacob Buchard

Jug gir spritsuksess for Nelvik og Holta

Av de 90 typene vi testet, kommer en norsk gin best ut.. Foto: Marius Viken

Stor test av 90 gin

.  

Iskald glede

En hund etter brennevin. Bareksten og hunden Flocke foran Oss Craft Distillerys tre destilleringsapparat. Det minste apparatet er Barekstens favoritt..  

Norsk gin fikk dobbelt gull i VM for brennevin

.  

Kongen av cocktails

.  

– En deilig drink før middag, etter middag, før man skal på fest eller som meditativ night cap

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.