Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Som å kjøre rundt på en brødfjøl

Tekst
Foto

Bente-Lill Vistes Porsche-Boble har ekstra godt drag på damer med slør.

Vanligvis tegner Bente-Lill Viste (53) lamper til sin egen butikk, ­Majorstuen Elektriske i Oslo. Så sendte hun et utklipp av tegnefilm­ikonet Betty Boop til bilkreatører i USA. I retur fikk hun en Porsche 356 replika montert på et understell fra en eldre Boble.

Fakta: Bil-cv

1996 Volkswagen Boble (1966)

2010 Porsche 356 Speedster replika (1964)

Hvordan ble bildesignen påvirket av den tidvis småfeministiske bimbofiguren Betty Boop?

Jeg vokste opp med en svært bil- og mc-interessert onkel som overførte vintage-interessen til meg. Spesielt bet jeg meg merke i den Porschen James Dean kjørte seg ihjel i, og den tøffe, selvstendige tegneseriefiguren Betty Boop. Briefen til bil­byggerne i Los Angeles var en tegneseriebil med brede hofter og blanke felger. Problemet ved å importere den som veteran, var at den fremsto som ny.

Hva ble kluss?

En langvarig uenighet med Biltilsynet. Først ga de grønt lys for ­import som bruktbil, så sa de likevel nei. Jeg møtte opp der inntil de ga seg.

Hva kan bilen brukes til?

Slike ting som å kjøre til sommerfestivaler, men mest til by­kjøring. Komforten er som å kjøre rundt på en brødfjøl, men å humpe avgårde og holde seg fast er jo litt av gleden.

Du ser norske landeveier som en tegneserie?

Ja, og da er litt av stilen at turbulensen får håret til å stå rett til værs. Ellers har jeg kjøpt et par gamle skinnhjelmer og en vintage ­Louis Vuitton reisekoffert som jeg surrer fast bak.

Hvem snur seg etter bilen?

Av en eller annen grunn er kvinner med slør de som tar mest ­mobilbilder av bilen. De virker rett og slett veldig bilinteresserte. Det er helt topp. I tillegg får den spesielt mange blikk i retromiljøet på Grünerløkka.

Hvem rynker på nesen?

Mannfolk med ekte Porscher ler litt og synes motoren er liten. Men det er jo heller ingen mann som har bestilt denne Betty Boop-bilen.

Inneholder norsk trafikk for lite humor?

Ja, spesielt Oslo-folk har nokså like biler. Jeg liker at Porschen ser så bøllete ut at man aldri kjeder seg.

Flere artikler i serien Mitt kjøretøy:

– Jeg finner den stadig igjen på Instagram

Rytmeboks

Daglig drivstoffutgift: 3,48 kr

– Som å kjøre rundt på en brødfjøl

Norges særeste bobil

Cd-spillerens første bil

Rosa ungdom

– Min pensjonssparing

– Klassisk kunst

– Dette blir min hest for evig

Hvite uker

Siste indre

Panserwagon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.