– Mange synes det er spennende å bruke vin i en cocktail

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Når gin og Riesling møtes blir resultatet syrlig og leskende.

Saar er en pen drink, der de grønne agurkstrimlene gir både farge og aroma.

Fakta: BA 53

Bygdøy allé 53

ba53.no

Da Kari Innerå åpnet BA 53 i leilighetshotellet i fordums Norum Hotel for to år siden, åpnet hun samtidig kaffebar og cocktailbar. Kaffebaren er borte, men cocktailbaren ble en suksess. Ikke bare serveres gode drinker her, men baren byr også på forskjellige småretter.

– Det er en god avlastning for restauranten, forteller restaurantsjef Maiken Løkke (29).

– Det betyr også at det selges ganske mye øl og vin i baren, men fra dag én har det vært viktig for oss at dette skal være en ordentlig cocktailbar. Tidligere barsjef Sondre Kasin satte sitt preg på utvalget, men han sluttet før sommeren og ny barsjef er snart på plass.

<p>Daniel Muchow siler sin Saar, ferdig shaket.</p>

Daniel Muchow siler sin Saar, ferdig shaket.

Den nye barsjefen vil naturligvis sette sitt preg på menyen, men én cocktail som blir værende, er Saar – forgjengerens mestselgende kreasjon.

– Jeg synes det er deilig at du smaker rieslingen så tydelig, sier bartender Daniel Muchow om drinken som på mindre enn to år har opparbeidet seg et pent rykte.

Den er riktignok «bare» servert 1200 ganger – ikke så mye som man kanskje kan forvente av en signaturcocktail, men nok til at den kan kalles en hit.

BA 53s publikum er av det mer tradisjonelle slaget, medgir restaurantsjefen.

– Saar er en cocktail som er lett å like, mener Løkke.

– Jeg tror også mange synes det er spennende å bruke vin i en cocktail. Det er ikke så vanlig.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Navnet på drinken er hentet fra elven Saar i Moseldalen. Det ble litt tilfeldig valgt da Sondre Kasin brukte en riesling fra det området da han komponerte cocktailen:

– Jeg komponerte den til den andre barmenyen vi hadde på BA 53, forteller han.

– Tanken var å treffe et relativt bredt spekter av gjester. Populariteten rundt gin har vokst veldig de siste årene, og dette skulle være en drink som traff ginklientellet godt uten å være gin tonic. Det var naturlig å bruke vin i drinkene da restauranten fokuserte mye på vin, noe som åpnet for en ny verden av cocktails.

-
+

Saar

  • 4 clTanqueray gin
  • 2 clfruktig Riesling
  • 3 clfriskpresset sitronjuice
  • 2 clsukkerlake
  • 2 dasher selleri og chilibitter (la tørket chili ligge i en flaske selleribitter over natten)
  • 0.5 clSipsmith Summer Cup eller Pimm's

Slik gjør du

  • Bland alt sammen i en shaker med is.
  • Shakes godt i 10 sekunder og siles over i et tumblerglass med is.
  • Pynt med agurkstrimler.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk