Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Livsverk. Elise Bratteng Rønning og Marius Martinsen flyttet fra en toroms på Tøyen i Oslo for å starte restaurant med overnatting på en gammel gård med 1400 mål tomt langt mot nord. – Det er ikke som å åpne på Grünerløkka, sier Martinsen.

Livsverk. Elise Bratteng Rønning og Marius Martinsen flyttet fra en toroms på Tøyen i Oslo for å starte restaurant med overnatting på en gammel gård med 1400 mål tomt langt mot nord. – Det er ikke som å åpne på Grünerløkka, sier Martinsen.

Den lille bygda i Nordland har 900 innbyggere – og en fullbooket restaurant som serverer 16-retters smaksmeny

Tekst

Vil du få varsel hver gang Benedicte Ramm publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Utskarpen

Det tok to år å overbevise banken om å gi dem lån. Nå har restauranten Til Elise Fra Marius på Helgelandskysten ventelister.

Det pannestekte kamskjellet på tallerkenen er på størrelse med en lubben biff. Aldri har vi fått servert større kamskjell. Aldri har vi smakt søtere og ferskere, heller.

Skjellene ble håndplukket i det arktiske havet utenfor Nesøya på Helgelandskysten, like sør for polarsirkelen, bare timer før de ble båret inn kjøkkeninngangen her.