Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Solbriller: Komono. Genser: HAiK. Frakk: Ader Error / YME.

Solbriller: Komono. Genser: HAiK. Frakk: Ader Error / YME.

Matrix-brillene er tilbake

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Denne våren er det solbriller à la 1999 du skal myse gjennom.

Vårens trender
Nº 4 Matrix-solbriller

De seneste sesongene har solbrillene krympet. Fortsetter moten sånn, ender glassene om et par sesonger opp med å bare dekke selve pupillene, omtrent på ertestørrelse. Foreløpig befinner de seg imidlertid et sted mellom appelsin- og klementinbåt-størrelse.

De fleste forbinder det med 1990-tallet. Et tiår der motebransjen både viste en kjærlighet for og forvirring rundt alt det hypermoderne som skulle komme. Resultatet var mengder av mote som så ut som det allerede burde henge i fremtidens garderober, i sterile hjem fulle av roboter.

Toppunktet fant sted i 1999, da science fiction-filmen «The Matrix» kom ut, og «alle» plutselig skulle ha lange skinnfrakker, ettersittende drakter og raske, små briller.

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med D2s beste saker rett i innboksen.

Meld deg på her

Nå som tiåret er blitt en prikk i bakspeilet, har motehusene på nostalgisk vis latt seg inspirere av hele sulamitten igjen. Matrix-solbrillene kommer selvsagt med på kjøpet. De såkalte påvirkerne har for lengst kastet seg på trenden. Louis Vuitton, Miu Miu, Off-White og Prada har alle sammen solbriller av denne typen i sine vårkolleksjoner. Det er tydeligvis tid for å legge vekk de store divabrillene.

* (Vilkår)