Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

«Mini» er nøkkelordet denne sesongen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
stylist

Minikjoler og minishortser – både menn og kvinner skal vise frem lårene i år.

Man sier gjerne at det var den britiske motedesigneren Mary Quant som på 1960-tallet oppfant og populariserte miniskjørtet, men arkeologer har funnet hulemalerier som viser damer i miniskjørt så langt tilbake som 5000 år før vår tid.

Fakta: Slik gjør du det

For den som blir sjenert av å eksponere lårene, kan det være lurt å gå gradene. Start med en shorts som slutter rett over kneskålene og brett deg gradvis oppover, eller kjøp en kortere variant når du blir varmere i trøyen – rettere sagt: shortsen. For kvinner kan det være en idé å mikse langt med kort: lårhøye støvletter med minikjole eller -skjørt.

Øredobber: Pearl Octopussy

Kjole: H&M Conscious Exclusive

Topp: Michael Olestad

Støvletter: Ganni

Denne sesongen har motedesignerne bestemt at både herre- og damelår skal få rikelige mengder sol på seg. Ifølge dem er tiden inne for å la kanten på skjørt, kjoler og shorts krype langt opp mot lysken. Både i Dior, Hermès, Prada og it-designeren Jacquemus' herrekolleksjoner finner man shortser i hvitt og lyse pastelltoner som kunne glidd rett inn i en tenniskamp mellom Björn Borg og John McEnroe på 1980-tallet.

Også på damefronten ser man definitivt tilbake til samme tiår, men med vekt på glam-biten av det. Korte kjoler – gjerne i sølvlamé, skinn eller knallfarger – er å se både hos Versace, Celine, Isabel Marant, Off-White og Balmain. Hos Burberry finner man svært korte kjoler med silhuetter som peker mot 1920- og 1960-tallet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.