Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Martin Bech-Ravn driver siderpresseriet Solhøi sider i Oslo.

Martin Bech-Ravn driver siderpresseriet Solhøi sider i Oslo.

Norsk siderboom

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Sider kommer ikke lenger bare fra Sogn, Lier og Hardanger. Nå har Oslo kommet på banen.

Store Naa gård og Alde Sider fra Sørfjorden i Hardanger har kommet i ny årgang, og Balholm fra Balestrand i Sogn lager fortsatt strålende sider. Men mesteparten av sidernyhetene på Polet i mai kommer fra epler som vokser i Oslo og Bærum.

Hele fire ferske sidere har kommet fra Martin Bech-Ravns og hans Solhøi. Mens Mousey Wine har laget sider med epler fra gamle – og etter hvert svært så eksklusive eplehager – på Haslum, Gaustad og Ryen.

Norsk sider øker

I fjor økte sidersalget på Polet med 10,5 prosent fra 213 364 liter solgt i 2018 til 235 703 liter i 2019.

Norsk sider økte alene med 15,8 prosent og sto for 160 335 solgte liter i fjor på Polet. Tendensen er at den søte og noe alkoholtunge sideren er på retur og en tørrere, modnere og mer syrefrisk variant er på fremmarsj. Sistnevnte er mye enklere å la seg kombinere sammen med mat, noe som også gjør sideren mer brukervennlig og ikke minst mer restaurantvennlig. Det gir norsk sider et betydelig bedre fotfeste i markedet.

Vi har testet nyhetene på Polet – og aldri før har norsk sider fått så høy poengsum hos oss.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.