Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Mamma Pizza i Dronningens gate serverer hjemmelaget fylt pasta med fantastisk kvalitet.

Mamma Pizza i Dronningens gate serverer hjemmelaget fylt pasta med fantastisk kvalitet.

Prima pasta

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

I Dronningens gate ligger Oslos best bevarte italienske hemmelighet.

Vi var egentlig på vei et annet sted da vi ramlet inn på Mamma Pizza i Dronningens gate, et av de små stedene i en ellers ubemerkelsesverdig restaurantgate, som ved første øyekast ser ut som noe nesten midlertidig og sammenrasket til tross for blomsterkasser utenfor.

Men la deg ikke lure. Mamma Pizza har ligget der i mer enn fem år, har pizza med fantastisk tomatsaus, muligens byens beste pasta og en særegen nonchalant italiensk sjarm.

Fakta: Mamma Pizza

Dronningens gate 22, Oslo
Telefon: 91 51 18 41
mammapizza.no

Meny: ★★★★
Mat: ★★★★★
Miljø: ★★★★
Service/Effektivitet:★★★★
Pris: ★★★★★

Totalt: 22

Den lille restauranten ser ut som et hull i veggen, men har plass til ganske mange gjester i det enkle lokalet, som er en blanding av rustikke klisjeer som grønnrutete duker og krittegninger av pizza på veggene og tilsynelatende tilfeldig enkelhet.

Det kunne fortsatt gå begge veier med maten, som vi så stadig bli hentet av Foodora-bud. Mamma Pizza er, som navnet sier, et pizzasted, men de italienske driverne serverer også hjemmelaget pasta samt noen få antipasti og salater. Ved vårt besøk var maten på plass et kvarter etter at vi satte oss.

Mamma Pizza er hverdagslig sjarmerende og tilsiktet uformell.

Mamma Pizza er hverdagslig sjarmerende og tilsiktet uformell.

– For en pasta! sa Salt, som ofte blir skuffet både over kvalitet og porsjonsstørrelse på restaurantpasta. Her lå sjenerøse, tydelig håndpakkede ravioli fylt med ricotta og spinat servert på klassisk vis med smør og salvie. Det er en rett som nesten kan bli kjedelig, men her fikk virkelig pastakvaliteten – med ti egg per kilo mel, som restauranten reklamerer med – virkelig skinne.

– Dette er kanskje den beste pastaen jeg har fått her i byen, fortsatte Salt.

Perfekt tomatsaus

Peppers pizza, en dagens med steinsopp og svinekjake, hadde stått akkurat litt for lenge i ovnen, men likevel var kvaliteten umiskjennelig. En mild, men likevel frisk og smakfull tomatsaus var gjennomsyret av duft og smak fra rause mengder steinsopp og små biter kjøtt.

Sprø bunn, og perfekt tomatsaus på pizzaen.

Sprø bunn, og perfekt tomatsaus på pizzaen.

Begge deler ble servert på fargerikt, kitschy steintøy, enda et element i blandingen av tilsiktet og tilfeldig dekor som bidro til sjarmen. Mamma Pizza er på ingen måte gjennomført lekkert og elegant, men der andre feiler, lykkes eierne her i å få det til å føles trivelig.

Vi kunne ikke forlate stedet uten å sjekke kaffen, og selv om ingen italienere angivelig bestiller kaffe med melk etter klokken 11, skinte også kaffekvaliteten gjennom melken i hver vår cappuccino.

Regningen måtte vi betale i kassen, og kom på rett under 500 kroner for pasta, pizza, mineralvann og kaffe for to. Vi forlot stedet under en time etter at vi kom inn, fulle av begeistring for å ha funnet et italiensk hull i veggen vi har lyst til å komme tilbake til og utforske resten av menyen ved uformelle anledninger gjennom hele åpningstiden.

Mamma Pizza har også en filial i Steen & Strøm. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Et lite stykke Italia i Kvadraturen.

Et lite stykke Italia i Kvadraturen.