I august åpner Katla, Lava-gruppens nye restaurant med Atli Már Yngvason fra Pjoltergeist ved grytene. Restaurantsjef Natalie Fryxell (til venstre) og daglig leder Hannah Lie-Brunborg står på byggeplassen. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

I august åpner Katla, Lava-gruppens nye restaurant med Atli Már Yngvason fra Pjoltergeist ved grytene. Restaurantsjef Natalie Fryxell (til venstre) og daglig leder Hannah Lie-Brunborg står på byggeplassen. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

– Jeg vil ha full restaurant og masse bråk og musikk

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

I midten av august åpner Pjoltergeist-kokken Atli Már Yngvason restauranten Katla i Universitetsgata i Oslo.

– Jeg har hørt mange rykter. At jeg skulle starte fine dining grill, eller at det skulle være peking and, sier Atli Már Yngvason (35).

Siden han og medeierne i den smått legendariske Oslo-restauranten Pjoltergeist bestemte seg for å legge ned driften etter fem år, har det vært stor spenning knyttet til hva deres neste prosjekt skulle bli.

Nå står Yngvason midt i byggeplassen som i løpet av de neste to månedene skal bli en restaurant med plass til litt over 100 gjester. På hjørnet av Universitetsgata og Kristian Augusts gate åpner han restauranten Katla sammen med Lava-gruppen, som blant annet driver Sentralen, Smalhans, Golden Chimp og Hitchhiker.

Et kjøkken med både ild og grill har gitt navnet på restauranten: Katla, etter den islandske vulkanen. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Et kjøkken med både ild og grill har gitt navnet på restauranten: Katla, etter den islandske vulkanen. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Islandsk vulkan

Navnet etter den islandske vulkanen har restauranten fått fordi det blir både en stor grill og vedfyrt ovn – men utover det vil ikke Yngvason si at han har et strengt konsept.

– Maten blir sjømatbasert. Jeg er veldig glad i spice, chili og sånn, så det blir mye salsa à la minute. Vi skal prøve å importere grønn habanero-pepper og ha mye syrlig chilisaus til å pimpe opp rettene med. Det skal være litt sånn Sør-Amerika, og litt asiatisk, sier han.

Når lokalene står ferdig, vil gjestene komme inn i et frodig og fargerikt lokale, der nærmest en tunell av grønne planter ønsker dem velkommen. Baren, med plass til rundt 50 gjester, vil være drop-in-basert og servere mat à la carte så lenge restauranten er åpen – mens hovedrestauranten vil tilby en lengre smaksmeny.

Fargerikt

Med furubord og sterke farger – blant annet en tordenskyaktig blåfarge – skal stemningen være uformell og litt 1970-tallsaktig.

– Jeg vil at gjestene skal ha følelsen av å være på et utested. I helgene skal baren ha skjenkebevilling til klokken tre. Jeg vil ha full restaurant og masse bråk og musikk, sier Yngvason.

Katla blir ingen Pjoltergeist 2.0, men Yngvason lover at takoyaki og steam bun-burgeren mange av gjestene på Pjoltergeist ble glade i, kommer til å stå på menyen.

* (Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk