Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Stor restaurant. Restaurantdelen i Kastellet får plass til 70 gjester. Andreas Høgfeldt er daglig leder.

Stor restaurant. Restaurantdelen i Kastellet får plass til 70 gjester. Andreas Høgfeldt er daglig leder.

Nytt restauranthus åpner privat vinklubb der du kan lagre din egen vin.

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Kastellet i tre etasjer har restaurant, cocktailbar, vinbar – og privat vinkjeller med 6000 flasker. – Vi skal bli en slags vinconciergeservice, sier daglig leder Andreas Høgfeldt.

Denne uken åpner restauranthuset Kastellet i Hegdehaugsveien – ni pandemimåneder forsinket.

Stemningen hektisk. I cocktailbaren i andre etasje, skrur ansatte opp den siste lampen, nettopp hentet fra utstillingen til butikken Illums Bolighus fordi den bestilte lampen forsvant i transporten. I første etasje går støvsugeren, mens kjøkkensjef Hanne Rutgerson (29) gjør siste justeringer på dagens ingredienser til menyen.

Fakta: Kastellet

Restauranthus i tre etasjer med vinbar, vinklubb og cocktailbar i Hegdehaugsveien 25, Oslo.

Eies av We Come in Peace, kjøkkensjef er Hanne Rutgerson.

www. kastelletoslo.no

Fakta: Hanne Rutgerson

Født i 1992 i Oslo.

Kjøkkensjef på Kastellet.

Har tidligere jobbet på Feinschmecker, Vaaghals, Grefsenkollen, Palace Grill og Einer, samt ved nikkei-restauranten Chotto Matte i London.

Slott i Barcelona

Kastellet er et uformelt restauranthus i tre etasjer i det gamle bygget som før huset kleskjeden Massimo Dutti – som skal innholde alt det gode i livet.

– Her kan du ha en helaftens opplevelse, sier daglig leder Andreas Høgfeldt (27).

Første etasje huser en vinbar med en barmeny, og restauranten med 70 sitteplasser.

En cocktailbar fyller hele andre etasje, som er innredet – ja, i en eklektisk stil, med sprelske 1970-tallssofaer side om side med klassisk dansk design, alt omgitt av frodige grønne planter. De store vinduene slipper lys inn på dagtid, og gir utsikt over utelivsstripen på kveldstid.

– Vi har sett for oss en person, kanskje fra New York, som har reist hele verden rundt, sett alt som er å se og opplevd alt som er av mat og drikke. Han er den ultimate samler. Kanskje han har et slott utenfor Barcelona i Spania, og har samlet på møbler, noe vintage, noe nytt, sier Magnus Egerdahl Nørsett (31) i eiergruppen We Come in Peace.

– Han har en veldig eklektisk stil på hjemmet sitt, det er det vi har forsøkt å få til. Og så er han selvfølgelig også en vinsamler, med en stor samling i kjelleren.

Privat vinklubb

I oktober åpner også Kastellets underetasje, der 6000 flasker vin venter på gjestene. Men mens vinbar, cocktailbar og restaurant blir åpen for alle, blir kjelleren en privat vinklubb der medlemmer for 1200 kroner måneden får tilgang på både smakinger, mulighet til å lagre vin de har kjøpt og smakt på, men ikke drukket opp – og råd om vinservering og innkjøp til eget bruk.

Rik samlerkjeller. Interiøret på Kastellet er bygget opp rundt ideen om en rik globetrotter som har samlet på alle livets goder – inkludert en vinkjeller på 6000 flasker. Daglig leder Andreas Høgfeldt er omgitt av noen av dem.

Rik samlerkjeller. Interiøret på Kastellet er bygget opp rundt ideen om en rik globetrotter som har samlet på alle livets goder – inkludert en vinkjeller på 6000 flasker. Daglig leder Andreas Høgfeldt er omgitt av noen av dem.

– Vi skal bli en slags vinconciergeservice, sier Andreas Høgfeldt, som mener konseptet vil favne fler gjester enn det man ofte forbinder med vinsamling: Velhavende og aldersstegne.

– Vi ser det blir et bredt spektrum, både fra nybegynnere som vil lære mye om vin og mat til dedikerte samlere. Interessen for mat og vin har eksplodert hos alt fra 20 til 90-åringer.

Internasjonal komfort

Hanne Rutgersons meny er smårettbasert, enten i en satt åtte retters meny eller à la carte. På åpningsmenyen står både kaviar og vaktler, pasta med oksekjøtt, friterte langos med kål og det som har blitt noe av en signaturrett for Rutgerson: Kveiteceviche med fersken. I tillegg til wasabi-is med churros.

Kvinner i ledelsen. Kastellets kjøkken ledes av Hanne Rutgerson med souschef Linn Camilla Eliasson. Daglig leder Andreas Høgfeldt skjenker vin.

Kvinner i ledelsen. Kastellets kjøkken ledes av Hanne Rutgerson med souschef Linn Camilla Eliasson. Daglig leder Andreas Høgfeldt skjenker vin.

– Det er en av de kuleste dessertene jeg har vært med på å lage, sier Rutgerson, som leder et kokketeam på fem.

– Det blir mye smaker, og det skal være digg, sier hun.

– Jeg håper folk vil ta godt imot stedet og bruke det til mange forskjellige ting, enten det er etter jobb eller en helaften, at de vil se det som et hus som er åpent for alle.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.