Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Skarp. Simon Bronse er ingen politisk aktivist, men synes navnet Over The Wall er passende på en tequilabasert drink.

Skarp. Simon Bronse er ingen politisk aktivist, men synes navnet Over The Wall er passende på en tequilabasert drink.

– Folk er mye mer opptatt av hva de drikker i dag enn for fem år siden

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

På No Stress i Bergen får USAs president passet påskrevet med tequila.

Navnet på No Stress’ signaturdrink er Over the Wall. Med tequila som base er det ikke akkurat noen overraskelse at barsjef Martin Andersen og avdelingsleder og bartender Simon Bronse kaller den en «fuck you» til Donald Trump.

– Nå er det for all del ikke slik at vi er politiske aktivister her i baren, understreker Bronse.

– Tanken var bare den at han sier så mye dumt, og at han gjør så mange rare ting. Så forhåpentlig er det et navn som kan få folk til å le litt.

Fakta: No Stress

Hollendergaten 11, Bergen
nostressbar.no

Frisk og syrlig

Over the Wall er inspirert av den klassiske gin-cocktailen Clover Club, men ginen er byttet ut med tequila.

– Det er en frisk og syrlig drink som er lett å like. Mange av drinkene våre skal please gjestene så mye som mulig. Vi vil ikke være sære og elitistiske, men et sted der folk skal kunne komme og hygge seg uten at de føler seg ekskludert, sier Bronse.

Når det er sagt, merker han at gjestene er blitt mer eventyrlystne de seneste årene.

– I dag har folk mer kunnskap og spør oss mer spesifikt om produkter og smaker. Mange vil også prøve å lage kule cocktails hjemme. Yrket vårt er nok mer respektert enn før, og vi får mye mer oppmerksomhet for det vi gjør. Folk er mye mer opptatt av hva de drikker i dag enn for fem år siden, sier han.

Enkelt. No Stress er opptatt av å servere cocktails som er enkle å like, og signaturdrinken Over The Wall er intet unntak. Sommerlig i smakene er den også.

Enkelt. No Stress er opptatt av å servere cocktails som er enkle å like, og signaturdrinken Over The Wall er intet unntak. Sommerlig i smakene er den også.

Frisk

Over the Wall er en cocktail bartenderne på No Stress har laget i fellesskap, noe som er en vanlig arbeidsmetode. Den består av tequila, hylleblomstlikør, sitronsaft, grenadin, eggehvite, appelsinbitter og salt på toppen.

– Det er en sommerlig, frisk drink som henvender seg til de som liker tequila. Riktignok får du et hint av hylleblomst, men smaken av tequila kamufleres ikke. Saltet på toppen gir dessuten klare Margarita-assosiasjoner, samtidig som det bygger en slags bro mellom smakene og binder dem sammen, forklarer Bronse.

Barsjef Martin Andersen omtaler No Stress som en «friendly neighbourhood cocktail bar», inspirert av tv-serien «Cheers».

– Vi vil at gjestene våre skal føle seg hjemme her, og vi skal også kose oss på jobb, forteller han og røper at de ofte spiller «Cheers»-sangen «Where Everybody Knows Your Name» som avslutning på kveldene.

– Da blir det god stemning.

-
+

Over the Wall

  • 3 clhvit tequila
  • 1 clhylleblomstlikør
  • 3 clferskpresset sitronsaft
  • 3 clgrenadin
  • NaN skvetter appelsinbitter
  • 1 stkeggehvite fra ett egg
  • salt

Slik gjør du:

  • Ha alle ingrediensene i øverste del av shakeren og rist sammen med én stor isbit i én stor bevegelse slik at eggehviten blir pisket og får luft i seg. Det tar 20–30 sekunder.
  • Fyll på med isbiter i den store delen av shakeren og rist hardt i 20 sekunder. Hell drinken over i et avkjølt cocktailglass gjennom en finmasket sil. Topp med salt. Du kan kjøle ned glasset enten ved å ha oppi isbiter før servering eller ved å sette det i fryseren i 30 minutter.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.