Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Svingninger. Ifølge Michael Beermann er det uforutsigbare kvelder for den som jobber i en hotellbar. Plutselig kan det bli full rulle, andre kvelder er det helt stille.

Svingninger. Ifølge Michael Beermann er det uforutsigbare kvelder for den som jobber i en hotellbar. Plutselig kan det bli full rulle, andre kvelder er det helt stille.

Reisefeber. Norwegian Voyage er Scandic Bakklandets populære akevittbaserte signaturcocktail.

Reisefeber. Norwegian Voyage er Scandic Bakklandets populære akevittbaserte signaturcocktail.

En bargjest bestilte 50 slike drinker

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Trondheim

I Scandic Bakklandets hotellbar spiller akevitt hovedrollen.

– Signaturdrinken vår startet sitt liv i konkurransen Bols Around The World for noen år siden, forteller barsjef Skogen Sällström (30), som navnet til tross opprinnelig er fra Alaska, vel å merke med svensk- og norskættede foreldre.

Fakta: Scandic Bakklandet

Nedre Bakklandet 60, Trondheim
scandichotels.com

– Det er ikke nøyaktig den samme cocktailen som vi serverer i dag. Vi har arbeidet videre med den og finjustert til det som etter hvert ble den endelige versjonen.

Norwegian Voyage er navnet på cocktailen som – spesielt med tanke på barens beliggenhet – gir god mening. Store vinduer gir godt utsyn til sjøbodene som ligger langs Nidelven – en gang i tiden full av aktivitet og hvor skip ankom med varer fra fjern og nær.

Det er likevel først og fremst ingrediensene i Norwegian Voyage som har gitt drinken navn. I tillegg til akevitten har den nemlig smaker av både hylleblomst og eple, med litt hjelp fra syre og bitter.

– Det er en enkel drink å lage hjemme, bekrefter Sällström, som likevel innrømmer at forberedelser kan være av det gode.

– Vi lærte oss det under julebordsesongen en gang da en gjest bestilte 50 Norwegian Voyage til selskapet. Da var det bare å brette opp ermene. Etter det er vi blitt mye flinkere til å preppe, forteller han.

– Det kan være mye vanskeligere å forutsi hvordan en kveld blir i en hotellbar sammenlignet med en vanlig bar. Vi har færre stamgjester, og hotellgjester er uforutsigbare. Du tror du har en rolig kveld, og bang, så smeller det, sier Michael Beermann (30), Sällströms kollega.

Det var Beermann som kom opp med ideen til Norwegian Voyage, og som han og Sällström så utviklet sammen.

– Hvorfor er Norwegian Voyage blitt så populær?

– Akevitt er jo i utgangspunktet litt skummelt å bruke i drinker her i Norge, selv om det er veldig trendy i utlandet. Men folk blir positivt overrasket. De ser at kryddersmaken i akevitten avrunder drinken veldig, og sammen med hylleblomst og eple blir den veldig lett å like. Det er blitt en sånn cocktail folk snakker om, og vi har til og med sett den på menyen hos flere andre barer her i Trondheim. Det tar vi jo som den største komplimenten, avslutter Sällström.

-
+

Norwegian Voyage

  • 3 clLysholm Linje (eller annen akevitt)
  • 3 clSt. Germain hylleblomstlikør
  • 3 clferskpresset sitronsaft
  • 1 clsukkerlake
  • 6 clferskpresset eplemost/juice
  • 1 dash Angostura bitter

Slik gjør du:

  • Shake alle ingrediensene med is og sil over i et highballglass med is. Pynt med eple eller sitron.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.