Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Tradisjonskost. Samfunnsforsker Annechen Bahr Bugge har kartlagt utviklingen av de norske mattradisjonene med boken «Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere – Mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid».

Tradisjonskost. Samfunnsforsker Annechen Bahr Bugge har kartlagt utviklingen av de norske mattradisjonene med boken «Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere – Mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid».

– Sjokolademelk ble faktisk markedsført for å få slutt på kaffedrikking blant barn

Tekst

Vil du få varsel hver gang Mikkel Tande publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Hun har kartlagt utviklingen av norske matvaner i ny bok.

Før tacofredag og vafler med brunost, ja til og med før kjøttkaker med brun saus, ble Norge velsignet med rotfrukten som mer enn noe annet har preget norsk matkultur. Poteten reddet mang en nordmann fra sult etter at den inntok Norge på 1750-tallet. Den ble ikke skikkelig populær før over 60 år senere, mye på grunn av frykt for at den var giftig eller ville føre til en dramatisk økning i kvinners fruktbarhet.