Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Jeg fikk en forestilling om at en miks av Karius og Baktus og Tut-ankh-Amon jo måtte være den optimale looken!

Tekst

Vil du få varsel hver gang Caroline Krager publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Forfatteren Hanne Ørstavik har lett lenge etter et uttrykk der det indre og ytre matchet.

– Det har vært vanskelig for meg å finne ut av hvordan jeg skulle få mitt indre og mitt ytre til å henge sammen, først og fremst når det gjaldt håret, sier Hanne Ørstavik (49).

– Å finne frem til et uttrykk som både var maskulint og feminint nok, i tillegg til å ha noe litt bråkete ved seg. Det har resultert i utallige frisyrer, alt fra svart til rødt, fra langt og til helt shavet. Til slutt fikk jeg en forestilling om at en miks av Karius og Baktus og Tut-ankh-Amon jo måtte være den optimale looken!

Forfatterens nåværende frisyre lener seg nok mer i retning bustesveisene til Thorbjørn Egners figurer enn den egyptiske faraoens elegante krone.

– Men nå kjenner jeg meg hjemme med håret mitt. Dette er meg.

Fakta: Hanne Ørstavik

Forfatter, aktuell med ­romanen «Roman. ­Milano»

Stiltips:
– Gi deg lov til å bruke det du selv synes er fint.

Heller ikke det å komme frem til hvilken klesstil hun skulle peile seg mot har vært en lettvint prosess. Lenge var løsningen å gå i helsvart.

– Gjennombruddet med farger kom da jeg utdannet meg til rosenterapeut. Jeg fikk en voldsom hunger etter røde klær, og gikk bare i det de neste to årene. Selv om rødt ikke kler meg i det hele tatt!

Hanne Ørstavik bor i Milano i Italia, og har her kledd seg i italienske bukser og sokker – og et slips kjøpt på Fretex på Fyn. Nettopp slipsene fikk entre scenen igjen etter mer enn 15 år i skjul, da hun flyttet til Milano for tre år siden. Tvetydigheten i dem fascinerer henne.

– Slips er noe annet på en kvinne enn på en mann, de skaper forskyvning og vridning i betydninger, det liker jeg. Et slips på en blondekjole gjør noe med både slipset og med kjolen, og det blir et større rom til personen inni.

– Min italienske svigermor på 89 har gitt meg fri tilgang til sin avdøde ektemanns slipsgarderobe og sa: «Hanne, ta alle slipsene du vil ha!»

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.