Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Styr unna klisjeene. Alle «typisk veganske» ingredienser er forbudt i Brett Lavenders kjøkken. Avbildet: sesam- og riskjeks med fermentert stikkelsbær, dill og ponzusaus.

Styr unna klisjeene. Alle «typisk veganske» ingredienser er forbudt i Brett Lavenders kjøkken. Avbildet: sesam- og riskjeks med fermentert stikkelsbær, dill og ponzusaus.

Vegansk fine dining: – Det Noma gjorde for matscenen for nærmere 20 år siden, gjør vi for den veganske matscenen nå

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sidsel Bjørnseth publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
København

Restauranten Ark har fått Michelin Green Star for sitt arbeid med bærekraft.

– Jeg vil være en del av å fikse planeten, sier Jason Renwick (40) med en tydelig australsk aksent.

Utenfor herjer tidligvinterens vinder, men inne i varmen på Restaurant Ark et steinkast unna Nørreport stasjon i København, sitter Renwick (40) og hans kjøkkensjef, engelskmannen Brett Lavender (35), i en lilla sofa og nipper te.

Renwick