Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Gulrotinfusert. Frukt og grønt kan se fantastisk ut i en isbit, men man må ha i bakhodet at teksturen endrer seg. Hva med en gulrotinfusert isbit?

Gulrotinfusert. Frukt og grønt kan se fantastisk ut i en isbit, men man må ha i bakhodet at teksturen endrer seg. Hva med en gulrotinfusert isbit?

– De aller beste drinkene er etter min mening multisensoriske skulpturer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingrid Pop publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Isbit-gründer Leslie Kirchhoff viser hvordan du kan lage spicy isbiter.

– Under en vennemiddag laget jeg en utrolig vakker isbit ved et uhell. Jeg plasserte bjørnebær og en liten rosmarinkvist i en stor isbitform og helte kokende vann over. På mystisk vis fikk bunnen en fantastisk dyplilla farge, mens toppen var helt gjennomsiktig, forteller amerikanske Leslie Kirchhoff.

It-girl. Leslie Kirchhoff sjonglerer tre ulike karrierer - som forograf, dj og isbitgründer.

It-girl. Leslie Kirchhoff sjonglerer tre ulike karrierer - som forograf, dj og isbitgründer.

– Wow, tenkte jeg. Dette må jeg utforske videre.

Det durer fra blendere og frysebokser. Blant stabler av pappesker nordøst i Los Angeles er nyinnflyttede Kirchhoff i full gang med å eksperimentere med nye isbitkreasjoner og drinker.

Etter at hun ble intervjuet av avisen New York Times i forbindelse med lanseringen av isbit-designstudioet Disco Cubes i fjor, ble hun tilbudt bokkontrakt på dagen. Til våren kommer boken om isbiter og drinker.

– Jeg har alltid eksperimentert med drinker, så dette føles som det naturlige neste steget for Disco Cubes, sier Kirchhoff.

Barndomsminne

Kirchoff hadde aldri sett for seg en fremtid som isbitgründer – hun var fotograf for blant annet amerikanske Vogue og dj i New Yorks fasjonable kretser. Men etter uhellet under vennemiddagen begynte hun å forske på isbiter, så Youtube-videoer og leste vitenskapelige artikler om isens fysikk og ulike frysetemperaturer, eksperimenterte i timevis.

Et barndomsminne hjemme i Milwaukee inspirerte henne til å fremheve et element i midten av isbitene – det er blitt hennes signatur.

– Jeg pleide å stå på den frosne innsjøen hvor jeg vokste opp, og stirre ned i isen. Noen ganger var isen så klar at man kunne se fisk som var frosset fast i den. Det var litt som å se ned i en magisk verden, sier Kirchhoff.

De Instagram-vennlige isbitene, ofte i varme oransjetoner, med et surrealistisk element i midten og ekstra lang smeltetid, har skaffet henne kunder som champagnehuset Möet & Chandon, den veganske hurtigmatkjeden By Chloe og kosmetikkmerket Nars. Spesielt mye oppmerksomhet har hun fått for de livmorformede elementene i isbitene hun designet for organisasjonen Planned Parenthood.

– For meg holder det ikke kun å tilføre noe vakkert i en isbit. Det må være noe mer, helst lag på lag med mystikk. De aller beste drinkene er etter min mening multisensoriske skulpturer.

Ice, ice, baby. En forfriskende sommerdrink med habanero og mango-isbiter.

Ice, ice, baby. En forfriskende sommerdrink med habanero og mango-isbiter.

Smak av mango. Disco Cubes signatur er store isbiter, lang smeltetid og gjerne en god dose surrealisme.

Smak av mango. Disco Cubes signatur er store isbiter, lang smeltetid og gjerne en god dose surrealisme.

Kjølig chill. «Spice up your life», men husk at frossen chili påvirker smaken mer enn man tror.

Kjølig chill. «Spice up your life», men husk at frossen chili påvirker smaken mer enn man tror.

Forferdelig spicy

Men ikke alt egner seg i en isbit.

– Frukt og grønt kan se fantastisk ut i en isbit, men man må ha i bakhodet at teksturen endrer seg. Det kan være skikkelig ekkelt når en frossen agurkbit smelter i en drink, for eksempel, sier Kirchhoff.

Fakta: Disco Cubes

Amerikansk isbit-designstudio

Startet av fotograf og dj Leslie Kirchoff i 2018.

Hennes første cocktail- og isbitbok utgis på Chronicle Books i 2020.

discocubes.com

– Jeg laget en helt forferdelig spicy isbit engang. Jeg var ikke klar over hvor mye en jalapeño alene ville påvirke smaken. Jeg testet ut isbiten i en Margarita, men det ble helt uutholdelig, vilt sterkt.

De tre karrierene til Kirchhoff ser ut til å gå hånd i hånd: Hun blir ofte booket som både dj og isbitleverandør til samme arrangementene. Hun fotograferer alle oppskrifter og isbiter selv, og har full kontroll over markedsføringen og det visuelle.

– Da jeg forsto at alt jeg holdt på med, kunne kombineres i én og samme jobb, gikk det opp for meg at dette er den ultimate drømmejobben.

-
+

Spicy Ice

  • 1 stkhabanero-chili
  • 300 gmango
  • 2.3 dlvann

Slik gjør du:

  • Fjern frøene og finhakk én habanero-chili.
  • Bland chili, mango og vann til silkemyk puré i en blender.
  • Forsikre deg om at pureen er passe spicy, hell den gjennom en sikt og fordel i to isbitformer.
  • Server 3–4 isbiter i en klassisk Margarita, eller med tequila, sodavann og lime.

*(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.