Magasinet

Hurtigmeny

  • DN.no
  • Logg inn
  • Kundeservice

Hovedmeny

  • Dagens avis
  • Nyheter
    • Siste nytt
    • Politikk og samfunn
    • Energi
    • Utenriks
    • Gründer
    • Eiendom
    • Etterbørs
  • Meninger
    • Kommentarer
    • Debatt
  • DN Ledelse
  • Magasiner
    • Magasinet
    • D2
  • Livsstil
    • Smak
    • Aktiv
    • Bil
    • Privat
    • Tekno
  • Tjenester
    • DN Investor
    • Boligbasen
    • Nyhetsbrev
    • DN Jobb
  • Kundeservice
  • Kjøp abonnement

Søk

Du har ikke skrevet inn søkeord, ingen søkeresultater å vise.

Hovedmeny

  • eAvisen
  • Min side
  • Min leseliste
  • DN Mer
  • Mine nyhetsbrev
  • Logg ut av DN

Saker om:

Matsvinn

Pinlig. Luca Kleve-Ruud har dokumentert 365 dager med svinn. Fotoboken er en dyster visualisering av det gjennomsnittsnordmannen kaster.. Foto: Luca Kleve-Ruud

I Norge kaster vi årlig like mange geitekillinger «som det er innbyggere i Lillehammer»

Mindre matsvinn er bra for klimaet, men ikke for bønder.. Foto: Mikaela Berg

Hjelp en bonde, kast maten!

Jimmy Øiens Rest baserer seg i all hovedsak på mat som ellers ville blitt kastet. Man får respekt og beundring for arbeidet som går inn i å gjøre det «uspiselige» til gourmetmat..

På luksusrestaurant med restemat: – Dette er bare gøy

Få varsel når vi skriver om
Matsvinn

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
- Det kan hende at enkelte varer i dagligvarekjedene kan være billigere enn hos oss dersom de kjører kampanjer, men ellers er vi mye rimeligere, sier medgründer og daglig leder Trond J. Laeng i Holdbart, til venstre. Sammen med medgründer Thor Johansen har han gjort Holdbart til en gasellebedrift.. Foto: Gunnar Lier

Sterk vekst med mat som ville blitt kastet

– Ideen startet da jeg reiste jorden rundt på 14 måneder, sier gründer Are Traasdahl som har etablert selskapet Crisp for å få ned svinnet i matproduksjonen. Her er han avbildet i India.. Foto: Linda Næsfeldt

Gründermilliardær Are Traasdahl med it-satsing mot matsvinn

.

Gründer Sophie Wiik (31): – Vi kaster en tredjedel av all maten som blir produsert! Det er sykt

Gammeldags. Appelsin-fløtebollene på Rest lener seg hardt på desserttradisjonene til bestemorsgenerasjonen..

Slik kan du lage en nydelig dessert av gamle druer

Hendig format. Kjekjøtt kan fort bli litt senete. Dét problemet unngår du enkelt ved å bruke kjøttet til å lage pølser..

Slik kan du bruke kjekjøttet som ellers kastes

Krokete. Butikkene vil kanskje ikke ha dem, men på Rest er kriker og kroker ingen hindring..

Slik lar du gulrøttene spille hovedrollen

For Norges del utgjør matsvinnet et økonomisk tap på mer enn 20 milliarder kroner per år – omtrent det samme som landbruket mottar i direkte og indirekte støtte.. Hanna Kristin Hjardar

DN mener: Et meningsløst lovforslag

Flertallet på Stortinget vil ha matkastelov. Thomas Horne (bildet) har laget bok om kunsten å ikke kaste mat.. Foto: Tommy Andresen

Flertallet på Stortinget for matkastelov

.

Tørt brød i skapet? Slik lager du krutonger

Gave. Søte krukker eller glass med mat er blitt populært å gi i gave. Men ny forskning viser at slike matgaver ofte havner i søppelet.. Foto: Mostphoto

– Ikke gi mat i gave

God, gammel mat. Thomas Horne har laget bok om kunsten å ikke kaste mat.

– Gi blaffen i datostemplingen

Spørreundersøkelser i EU-land har vist at omtrent halvparten av forbrukerne vet forskjellen på «best før» og «siste forbruksdag». Bildet viser en variant fra Q-meieriene.. Foto: Aleksander Nordahl

Dropp datostempelet

Danske ToGoodToGo sørger for at tilberedte måltider på restauranter, kafeer og lignende ikke går til spille, og finnes i blant annet her i Norge i tillegg til Storbritannia, Tyskland og Frankrike.. Foto: Javad Parsa

Hvem vil ha croissanter klokken fem?

Ny datomerking skal hindre matsvinn

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av NHST Media Group. For mer informasjon om NHST Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.