Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Bentoboks med ribbe, kylling, kveite og sopp for 185 kroner er en god og mettende lunsj.

Bentoboks med ribbe, kylling, kveite og sopp for 185 kroner er en god og mettende lunsj.

God deal på Genki

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Japansk er mer enn sushi, og Genkis bentoboks er en kjempedeal.

Sabi Omakase opererer med én bordsetting for ett dusin gjester, nøye regisserte måltider til stiv pris. Slikt lønner seg sjelden alene. Vegg i vegg med luksus-sushien ligger derfor Genki by Sabi, en japansk restaurant inspirert av uformelle izakayaer, der gjestene kan bestille små retter på rekke og rad og skylle dem ned med øl, te eller sake.

Genki er også åpent for lunsj fra klokken 11, med egen lunsjmeny og romslig uteservering i sommerhalvåret, der det var fint nok vær til å sette seg denne dagen.

Fakta: Genki

Ruseløkkveien 3, Oslo

Telefon: 45 69 50 22

genki.no

Meny: ★★★★★

Mat: ★★★★

Miljø: ★★★★★

Service/Effektivitet: ★★★★

Pris: ★★★★★

Totalt: 23

God mat, god deal

– Hvis vi får alt i bentoboksen, er det jo tullete å bestille enkeltretter, sa Salt om menyen, hvor gjestene kan velge mellom fire retter (en vegetarisk) til rett over 150 kroner stykket eller en bentoboks med ris og nori i tillegg til en smakebit av alle fire rettene for 185 kroner.

Smykkeskrin

Servitøren var raskt på plass med rikelig med boblevann, men det drøyde såpass med maten at vi la merke til at den burde ha vært på plass noen minutter tidligere.

Vi fikk hver vår blanke boks i stor smykkeskrinstørrelse som servitøren løftet lokket av og avdekket en raus og lekker oppdekking:

Saftige kylling satayspyd lå i ett rom; en dampet bao omsluttet et stykke svineribbe med teryakisaus og «kewpie», en mystisk ingrediens vi måtte google: Svaret er egentlig et japansk majonesvaremerke, men som også er blitt betegnelsen på japansk majones som blant annet lages på riseddik istedenfor vineddik. Resultatet var utrolig velsmakende, selv om ribbekjøttet overraskende nok var litt tørt.

Uteserveringen på Genki er luftig og fin.   

Uteserveringen på Genki er luftig og fin.   

Ceviche på kveite med agurk og koriander var syrlig og duggfrisk i smaken, med sine knasende ferske grønnsaksstrimler og rene biter av kveite smakssatt med søyabønnepastaen miso. Japansk stekt og avkjølt sopp med hvitløk og en iskald skive silketofu skjulte en smaksrik soppkrem på bunnen.

Det var i det hele tatt en liten boks fylt med gode smaker, og selv med kaffe tok måltidet godt under en time og kostet 500 kroner.

Skuffende kaffe

Men kaffen var ikke mye å skryte av. Genki har bare svart kaffe å by på, og den var både sur og kjedelig.

– Vi burde sikkert bedt om te på et sted som dette. Men nordmenn vil nå engang ha kaffe, og det må nesten serveringssteder forholde seg til, mente Pepper.

Likevel går vi gjerne tilbake til Genki. Maten smakte deilig og mettet for under 200 kroner, omgivelsene var behagelige og det var som sagt mulig å komme seg tilbake til jobb innen rimelig tid. Det må være en vinner midt i finansdistriktet.

(Vilkår)