Uteområdet på Søstrene Karlsen i Trondheim.

Uteområdet på Søstrene Karlsen i Trondheim.

Krabbeklør på Solsiden

Tekst

Vil du få varsel hver gang Salt & Pepper publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Det er ikke så verst å være lunsjgjest hos noen greie søstre på Solsiden, Trondheims svar på Aker Brygge.

– Hva er dette for bestikk?

Vi satt under varmelampene på Søstrene Karlsen. På asjetten lå et par latekshansker – akkompagnert av krabbeklør i en klissete peppersaus.

Fakta: Søstrene Karlsen

Meny: 4

Mat: 4

Miljø: 4

Service/effektivitet: 5

Pris: 5

Total: 22

Under varmelamper på Solsiden

www.sostrenekarlsen.no

73 60 00 25

TMV-kaia 25, 7014 Trondheim

Solsiden, Trondheims svar på Aker Brygge, nøt godt av den uvanlig lange utesesongen, og fast inventar på anbefalingstavlen var de lokale krabbene fra Hitra – en super råvare i evig sesong langs trøndelagskysten.

De sier det ikke blir fest uten skinnvest i bartebyen i Trøndelag, men basert på observasjon av klientellet, virker det som om skinnvest under tiden er byttet ut med boblevest. Helst oransje.

Fremveksten av utelivsstripa på Solsiden har konvergert med en kulinarisk oppgangskonjunktur i Norges fjerde største by. Noe som materialiserer seg at unge kvinner med adgangskort i snor rundt halsen sitter her og nyter sin rosévin til lunsj, mens pensjonerte «gutta boys» fører lavmælte, bredbente samtaler over kaffelatte i transparente glass.

Krabbeklørne fra Hitra var dynket i en spicy hoi sin pepperglace, og godt tilberedt på alle måter. Noe grillet brød til å suge opp de siste sauserestene fulgte også med.

Klørne var godt knekket, slik at man med behanskede fingre lett kom til det deilige krabbekjøttet, uten å måtte soile til skjortebrystet med den tilhørende nøtteknekkeren.

Sjømat og annet

Menyen på Søstrene Karlsen har en sympatisk tyngde mot sjømat, men mulighet for både burgere, salater, så vel som sashimi og fiskesuppe.

En dagens lunsj til 150 kroner er et ålreit tilbud, selv om det ikke fremstår som noe prismessig «dagens kupp». Denne dagen var det kompetent pasta med en fin paprikasaus. Absolutt en godkjent rett. Prisen ligger midt i leiet som de fleste rettene her, fra en liten hundrings for sashimi til 295 kroner for kalix løjrom. Burgere og salater til 175 kroner og litt enklere smørbrød til 130-140 kroner er plankene i en greit priset meny.

Søstrene Karlsen er en del av en restaurantgruppe som har flere steder i trondheim. Den ligger midt i en uavbrutt stripe av utesteder som starter med Olivia-kjeden i den ene enden av dokken, og ender opp i burgerrestauranten Sot i den andre. Midtfeltet er en salig blanding av Egon og ølbule og tapas.

Konkurransen fører til et «vi-må-ha-alt-på-menyen»-syndrom, som igjen gjør at Søstrene Karlsen – som de andre stedene på stripa – lider av en litt mangel på særegen identitet, både kulinarisk og i stil. Hvis du er ute etter hamburger servert under varmelampene mens du hviler hekken på et varmende, shabby-chic saueskinn, så vil du finne redningen på alle stedene i dette nabolaget.

Men Søstrene Karlsen leverer varene, både i form av fin og velsmakende mat og i et tempo som er lunsjvennlig. Vi var inn og ut på 45 minutter, uten at vi forhastet oss i det hele tatt. Og det er det heller ingen grunn til. Det er Trondheim, tross alt, og mengden utestoler under varmelampene er plenty til at man kan ta seg den tiden man trenger. Kaffen var også god.

To lunsjretter med ett glass vin og en brus og kaffe, kom på tett under 500 kroner. Slett ingen dårlig deal, og når man klokker inn på tid også, er det riktig bra.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner