Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Spriter opp. Barsjef Radko Urbanyak er ekspert på forskjellige typer spritz.

Spriter opp. Barsjef Radko Urbanyak er ekspert på forskjellige typer spritz.

– Du kan lage spritz av hva som helst

Tekst

Vil du få varsel hver gang Erik Valebrokk publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Lei av Aperol Spritz? Lær å lage Mai Tai Spritz, signaturdrinken på Couch bar.

Siste torsdag hver måned er det ekte aperitiffaften på Oslo-baren Couch. Da er det som i Italia: Bugnende fat med barsnacks bys alle gjester som kjøper noe å drikke. Det er prosciutto og salame og mozzarella og pecorino – det perfekte følget til en Aperol Spritz, eller kanskje heller en Mai Tai Spritz?

Fakta: Couch

Thorvald Meyers gate 33 B, Oslo
couchoslo.no

– Vi kan ikke bare servere Aperol Spritz hvis vi skal omfavne aperitivo-kulturen, forklarer innehaver Erkan Yelkenci om valget av spritzmeny og et utvalg aperitivo-cocktails som endres med visse mellomrom.

– Du kan lage spritz av hva som helst, supplerer barsjef Radko Urbanyak, som i tillegg til Mai Tai-versjonen også lager spritz med chili, kaffe og andre ingredienser.

Todelt klientell

Signaturcocktailen Mai Tai Spritz er populær, men den deler barens klientell i to:

– Det er ikke alle som er like glade i marsipansmaken. Den er ganske dominerende, og det er mange som synes den er helt feil i en drink som denne. Andre igjen elsker den, og det er den klare bestselgeren vår, bare forbigått av vanlig Aperol Spritz, forteller barsjef Urbanyak.

– For at den ikke skal være altfor søt, balanserer vi den med lime.

Tiki-vibber. Fargerike paraplyer signaliserer at Mai Tai Spritz er en spritz som har beveget seg bort fra det italienske opphavet og over i tiki-kulturen.

Tiki-vibber. Fargerike paraplyer signaliserer at Mai Tai Spritz er en spritz som har beveget seg bort fra det italienske opphavet og over i tiki-kulturen.

Hva er det?

Å profilere seg som aperitivo-bar på Grünerløkka i Oslo er ikke nødvendigvis så lett, da mange ikke vet hva dette er.

– Jeg tror det tar et par år å lære opp folk til helt å forstå aperitivo-kulturen. Når det står gratis mat fremme, er det mange som tror den er blitt dårlig. Det vi ser, er en skepsis til alt som er gratis, men når folk forstår konseptet, synes de det er fantastisk, sier innehaver Erkan Yelkenci.

– Det er viktig for oss å ha enkle drinker som krever mindre prep. Med all respekt for våre gode kolleger som gjør en kjempejobb, har ikke vi ambisjoner om å komme inn på Topp 50-lista, sier han.

– Det er ikke den type bar vi skal være. Vi vil noe så enkelt som å glede folk med gode drinker og god stemning, å drive en feelgood-bar.

-
+

Mai Tai Spritz

  • 10 mlappelsinlikør
  • 10 mlamaretto
  • 10 mlkrydret rom
  • 10 mlorgeat-sirup
  • 10 mlferskpresset limesaft
  • 80 mlprosecco
  • 10 mlsodavann

Slik gjør du:

  • Begynn med proseccoen og hell over resten av ingrediensene. Rør forsiktig og pynt drinken så sommerlig som du bare vil.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.