Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Minimal luksus. Så vidt grillet sjøkrepshale med en dæsj smaksintensiv majones er mat Heidi Bjerkan liker å servere.

Minimal luksus. Så vidt grillet sjøkrepshale med en dæsj smaksintensiv majones er mat Heidi Bjerkan liker å servere.

Credos krepsehale med plommer og majones

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

– Det finnes ingenting i havet som er så delikat og elegant som sjøkreps, sier michelinkokk Heidi Bjerkan.

– Sjøkreps er det beste som finnes i hele verden. Ved siden av smør, melk og ku, sier Heidi Bjerkan (50), kjøkkensjef og eier av Credo, jord-til-bordrestauranten i Trondheim.

– Det finnes ingenting i havet som er så delikat og elegant som sjøkreps. Og det er faktisk en ganske enkel råvare å jobbe med, du må bare ha bra kreps, og de må være rå.