Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Heidi Bjerkan

Heidi Bjerkan står bak restaurantene Credo, Edoramen og Jossa mat og drikke i Trondheim. På Jossa har de ikke nok ansatte til å holde åpent hver dag.. Foto: Øystein Lie

Sliter etter restaurant-boom: – Vi har ikke nok ansatte

Minimal luksus. Så vidt grillet sjøkrepshale med en dæsj smaksintensiv majones er mat Heidi Bjerkan liker å servere..

Credos krepsehale med plommer og majones

Favoritt. Sven Erik Renaas Re-Naa i Stavanger er norske kokkers favoritt til å rykke opp til to stjerner under dagens Michelinutdeling i Trondheim.. Foto: Lars Petter Pettersen/Tommy Ellingsen

Disse kan få stjerner i den nordiske Michelinguiden for 2020

Få varsel når vi skriver om
Heidi Bjerkan

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Serr? Innredningen hos Jossa kan minne om matsalen på en ungdomsskole. Men maten og stemningen er mye bedre..

Strålende lunsj hos Credos lillesøster

På høyden. Kaja Skovborg-Hansen hadde aldri jobbet med restaurantdrift da hun ble spurt om hun ville være med på å starte Vippa. – Poenget er å syngliggjøre forbindelsen mellom dyrkingen og matbodene, sier hun om takhagen de er i gang med å planlegge..

– Visjonen til Vippa burde ha vært mange andre steder

.

Michelin-kokk Heidi Bjerkan: – Jeg har aldri jobbet mot det å bli en Michelin-kokk

Heidi Bjerkan, eier av restauranten Credo i Trondheim, lurte på om politiet og Skatteetaten var helt gale da 14 personer troppet opp på den fulle restauranten for å drive tilsyn i flere timer.. Foto: Øystein Lie

Tilsyn ble mareritt for topprestaurant

Mirakelet på Lade. Eier og kjøkkensjef Heidi Bjerkan serverer blendende og iøynefallende mat, henger moderne kunst over gammel graffiti og griller gjerne ved bordene. Credo modner andebrystene selv og henter gulrøtter fra hagen til direktørboligen utenfor..

Norges beste restaurant ligger i Trondheim

Prisnominert. Credo-kokk og -medeier Heidi Bjerkan er nominert til Basque Culinary World Prize som deles ut tirsdag.

Credo-kokk Heidi Bjerkan: – Det er ganske uvirkelig

Gjør noe spennende med lammet i påsken, for eksempel Bjørn Svenssons lammetartar med fenalår, egg og hjertesalat.. Foto: Camilla Jensen

Fem veier til lammenam i påsken

I nye lokaler. – Jeg vil ikke si at jeg ønsket en forandring, men se deg rundt her da, sier Credo-kokk Heidi Bjerkan. Restauranten gjenåpner i nye lokaler på Lilleby i Trondheim. I bakgrunnen et kunstverk av Sverre Koren Bjertnæs Bjertnes, som lokalet er full av.

– Jeg fikk muligheten, og tok den

Heidi Bjerkan gir deg oppskriften på andeconfit.

– And fungerer hele året

Braisert lammebog med røkt bygg, signert Heidi Bjerkan på Credo i Trondheim.. Foto: Øystein Lie

– Lam er jo en klassiker

Credo-kokk Heidi Bjerkan elsker innmat, som hun spiste mye av da han bodde i England. Her er lammenyrer på toast.

Lammenyrer: – En frokost for dem som er tøffe i trynet

Heidi Bjerkan gir deg oppskriften på sprøtt grisehode med norske vinterepler.

– En alternativ fredagskveld

Rugnudler. Credos Heidi Bjerkan lager enkle retter med asiatisk og nordisk vri. Her er trønderske rugnudler.. Foto: Øystein Lie

Sunnere nudler med rugmel

Heidi Bjerkan ved restaurant Credo i Trondheim forsøker å være et forbilde bare ved å stå i yrket så lenge som hun har gjort. Foto: Neumann, Roger/VG/NTB scanpix/VG/NTB scanpix. Foto: Roger Neumann/VG/NTB Scanpix

—Det er ikke mange jenter på kjøkkenet

Halvfest. Slik pimper de grøten når det er halvfest i Orkdal: Byggmelsgrøt kokt på skummet melk får topping av rømmegrøt og forvandles til fortånnågraut..  

Dagens dobbel

.

Kokkens nødmiddag

.

Det gode fe

.

Slik tilbereder du harekjøtt

Reinsdyrskank.

- Reinsdyrkjøttet er helt magisk

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.