Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Kokkenes lette

Ris og ros. Kjøp god ris av høy kvalitet, ikke fra dagligvarebutikk, mener kjøkkensjef Jo Bøe Klakegg. Det gjør denne cowboybuffeten ekstra god..

– Jeg spiser ikke mat jeg ikke vet hva inneholder

På topp. Blomkål kalles gjerne grønnsakenes «hvite dronning», og er svært næringsrik..

Sentralen-sjefens oppskrifter på sunne fristelser

Gylne snitt. – Det viktigste er at maten er god. Blir man hysterisk og kutter ut masse matvarer, blir man bare overnervøs og redd, mener Jan Robin Ektvedt, kjøkkensjef ved The Golden Chimp i Oslo..

– Har du lyst på fett, så spis fett

Få varsel når vi skriver om
Kokkenes lette

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Kort og godt. Atli Yngvason medgir at han ikke alltid har lyst eller energi til å bruke tid på matlaging når han kommer hjem fra en lang dag på kjøkkenet. Denne sunne retten er imidlertid ferdig på noen minutter..

Katla-sjefens oppskrifter på slankemat

Topptung. Det finnes utrolig mange forskjellige versjoner av Shakshuka, men felles for de fleste er at det er bakte egg på toppen. Det kan være smart å lage en stor porsjon og fryse ned, men dropp da eggene og ha heller ferske egg i når du putter den i ovnen..

– Iblant må jeg bare ha et lass med mammas vafler

Naturlig. En suppe skal smake av råvarene, ikke fløte og smør, mener Simon Weinberg..

– Jeg kan ikke ha is hjemme. Det går ikke, da tømmer jeg boksen

Hjertegod. Grillet hjertesalat er blitt en slags signaturrett på BA53, men skal den være sunn nok som hverdagsmiddag, bytter Kari Innerå ut bacon og fet saus med en hummus-variant..

Den som skal ned i vekt, må være mett

Øl om du kan. Henrik J. Henriksen anbefaler å drikke øl til borsj – hvis dietten tillater det..

Slank med stil

Lun og sunn. En fyldig suppe er både rimelig, lun og sunn vintermat..

– Hvis blodsukkeret blir lavt, kan temperamentet bli høyt

Fingrene av fatet. Det hender Bent Stiansen må slå seg selv over fingrene mange ganger i løpet av dagen, for å ikke gå bananas i sjokoladebeholdningen på restaurantkjøkkenets tørrlager..

Ny matspalte: Kokkenes beste oppskrifter på slankemat

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.