Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Sanking

Sankekamerater. Kokk Tommy Østhagen og Pål Karlsen, forfatter av «Sankerne – naturens beste forvaltere», trives best der den ville maten vokser.. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Det som har vært en trend blant de få, er nå blitt mainstream preppe-tanker

Vill romantikk. Tulipanen Sensual touch sammen med engkarse, liljekonvall og forglemmegei, omkranset av blomstrende ripskvister og brudespirea..

Disse plantene er det sløseri å sette av plass til

Entusiast. Jørgen Ravnebergs kjærlighet til naturen begynte allerede i barndommen. Nå er han blitt en av Norges fremste forkjempere for å sanke ville vekster til matlaging..

Han har spist seg gjennom den norske naturen

Få varsel når vi skriver om
Sanking

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Flue i maten. Den stekte svinebiten har fått velsmakende følge av godt stekt kamfluesopp og rødnende fluesopp..

I jakten på kantarellen, blir mye god matsopp oversett

Ut på tur. Kokk og sanker Gaute Vindegg selger ville vekster til norske restauranter. Produktene finner han overalt – fra kirkegårder til parker, skog og beiteområder..

Slik lager du en skikkelig kongledessert

Brokkåli. Russekålen er en av plantene Vindegg har lettest for å «selge inn» til ferske sankere – bruken og smaken er omtrent som brokkoli. Høst den helst før blomstring – kuttes de ned, kommer det ofte opp en ny..

Russekålen er ugressets brokkoli

Kortreist. Gaute Vindegg må ikke nødvendigvis kjøre ut av byen når han skal plukke. Av og til holder det lenge med en tur i parken. Eller i hagen..

Dette ugresset kan du lage gresselig god suppe av

Dekorativt. Ville vekster brukes ofte som garnityr. De kan like så gjerne spille hovedrollen i et måltid..

– Hvis du var sulten nok, kunne du brukt ljå

Matauk. Sankenorge.no er utviklet av arkitektkontoret Fragment i samarbeid med Iterate, Bielke & Yang, Norges Sopp- og Nyttevekstforbund, Gaute Vindegg (Dagens) og Kristin H.R. Nielsen – medforfatter av sankeboken «Håndplukk».. Foto: Sankenorge.no

Ny app viser vei til byens ville godsaker

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.