Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Skrei

Skreien er blant fiskeslagene som har stort leveområde og variert diett og derfor kan tilpasse seg det som kommer, skriver Geir Huse og Olav Kjesbu.. Foto: Ingun A. Mæhlum

Innlegg: Hvordan påvirkes fiskeriene av klimaendringene?

.

Meretes utvalgte: Den beste vinen til skrei

Skrei kan brukes til alt – og alt på den kan brukes. Men hvilken vin bør man drikke til?.

De beste vinene til skrei

Få varsel når vi skriver om
Skrei

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Fiskebåten «Mjosund» har levert skrei hos Lerøy Seafood i fiskeværet Tromvik utenfor Tromsø.. Foto: Lars Åke Andersen

Historisk høye priser for torsk og laks

I sjømatskolen tar kokk Øyvind Hjelle et dypdykk i det norske havet. Først ut er skrei. Den kan brukes til alt – og alt på den kan brukes..

Ny matspalte i D2

Ekstremvær koster, det har også vi i nord fått merke de siste årene. Blant annet har det vært nødvendig å kompensere norske bønder for store tap. Hva om vi må ta tilsvarende regninger for klimatap i fiskeriene?. Foto: Ingun A. Mæhlum

Fiskeriene risikerer også å få en klimaregning

Sesongens skrei er perfekt til panering servert med søtpotetfries..

Sprøtt gode skreipinner med søtpotetfries

.

Slik ser du om skreien er fersk

Mens flåten tjener gode penger, presses marginene i fiskeindustrien på grunn av økt konkurranse om råstoffet, skriver innleggsforfatteren. Her fra det årlige skreifisket ved Gryllefjord, Senja.. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix

Torskefesten fortsetter for fiskeflåten

Observasjoner av livet i havet blir gjort med ny integrert teknologi. Det blir blant annet brukt bunnstående sensorplattformer, overflatebøyer, satellitter og fartøy.. Illustrasjon: Havforskningsinstituttet

Bygger observatorium på havbunnen

Som et ekstremt ytterpunkt vil tap av en hel årsklasse i enkelte år kunne føre til 40 prosent reduksjon i skreibestanden.. Foto: Ingun A. Mæhlum

Skreien ikke utenfor fare ved utslipp

Asbjørn Warvik Rørtveit er direktør for markedsinnsikt og markedsadgang i Norges sjømatråd.. Foto: Lars Åke Andersen

– Bruk nevene på leveren

Gjør stas på skreien og server den med rekesaus, hjemmelaget pasta og et vell av gode grønnsaker etter Bent Stiansens oppskrift.. Foto: Sara Johannessen

- Gjestene skal vente på fisken, ikke omvendt

Delikatesse. Skipper Trond Dalgård (51) og Jan Gunnar Johansen på fjorårets skreifiske i Gryllefjord på utsiden av Senja. Fisken er etterspurt over hele verden, og årlig eksporteres det skrei for rundt syv milliarder kroner.. Foto: Cornelius Poppe/NTB Scanpix

Dette drikker du til skreien

Skreifisket står for døren. Verdien av torskefisket har aldri vært større enn i 2016, og neste år kan bli et nytt rekordår.. Foto: Poppe, Cornelius/NTB Scanpix

Tidenes torskefiske

Vinterfisket starter normalt i desember eller januar, når torsken begynner å vandre inn til kysten for å gyte. I år førte stor etterspørsel og begrenset tilbud til svært høye priser på fersk torsk tidlig på året. I de første ukene i januar var eksportprisen på fersk torsk nærmere 40 kroner per kilo, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Jensen.

Skreirekord – med bismak

Havets gull. Den delikate og mineralske smaken av skrei får de fleste andre fisker til å blekne. Her fiskes det på havet ved Gryllefjord på utsiden av Senja. Foto: Cornelius Poppe /. NTB scanpix

Perfekt vin til skrei

Nå fiskes det etter skrei i nord. Foto:. Trym Ivar Bergsmo/SAMFOTO

Tre perfekte viner til skrei

Fuktig på land. Det virker som hver og en i partyteltet på utestedet Du Verden i Svolvær har fått tildelt en spotlight ingen kan stenge av, for alt synes å skje samtidig etter at skreien er halt i land.

After skrei

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av NHST Media Group. For mer informasjon om NHST Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.