STEM PÅ DIN FAVORITT

Stem på din favoritt          Stem på din favoritt          Stem på din favoritt          Stem på din favoritt          Stem på din favoritt          Stem på din favoritt          Stem på din favoritt          Stem på din favoritt          Stem på din favoritt          Stem på din favoritt          

Ledestjerner

2022

Ruben Eggebø

Alder: 25 år.

Stilling: Gründer og daglig leder i e-sportssenteret Haven.

Bakgrunn: Begynte å bygge opp Haven mens hans tok mastergrad i fornybar energi ved Universitetet i Oslo. Var tidligere håndballspiller på høyt nivå i Viking.

Aktuell: Startet opp senteret i Stavanger i november 2021. Har store vekstambisjoner, og målet er å åpne en rekke nye sentre i andre byer fremover.

Nett: havenesport.no

Juryens begrunnelse: Ruben Eggebø retter et friskt blikk på den store gamingverdenen. E-sport er et område i vekst, og gjennom Haven klarer han å kombinere et sosialt samlingspunkt for ungdom med en ny møteplass for næringslivet. Det er mange som satser på e-sport om dagen, men færre som satser på de som satser på e-sport. Ruben Eggebø gjør det.

Les artikkel ⤑

Oda Bjerkan

Alder: 25 år.

Bakgrunn: Har studert ledelse, innovasjon og bærekraft, samt sammenlignende politikk på Universitetet i Bergen. Ledet Studentersamfunnet i Bergen i ett år, har også ledet bærekraftsarbeidet til Fana sparebank, vært politisk rådgiver for byrådet i Bergen, jobbet for Raftostiftelsen, FN-sambandet og Bergen næringsråd. Er også styremedlem i Bybanen og i Samskipnaden på Vestlandet.

Aktuell: Leder det politiske og regionale arbeidet i UN Global Compact Norge, FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv. Har siden hun startet i august 2020, bygget opp regionskontorer i Vestland, Nord-Norge og Møre og Romsdal. Skal etablere nye lokalkontorer i Buskerud og Agder i løpet av kort tid. Jobber for at alle bedrifter, uavhengig av størrelse og geografi, skal få tilgang til kompetanse på bærekraft og klima.

Juryens begrunnelse: Oda Bjerkan markerte seg på kort tid som en politisk ledestjerne i og for Bergen. I sin direktørstilling i UN Global Compact Norge ser hun ut til å ha tatt med seg både initiativrikdommen og synligheten hun markerte seg med i politikken. Rollen er spennende, med mye ansvar i en FN-organisasjon som jobber for noe viktig: å ta bærekraftsarbeid ut i distriktene.

Les artikkel ⤑

Avstemningen er nå stengt

For fjerde år på rad kårer D2 og Dagens Næringsliv 30 ledestjerner under 30 år. Dette er personer våre lesere og vår fagjury mener bidrar til å gjøre verden mer bærekraftig, gjennom handlinger og gode ideer.

Det er syv år siden FN vedtok sine bærekraftsmål, en arbeidsplan for å utrydde verdens fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. I år var det så mange gode kandidater til ledestjerner at vi ikke endte opp med 30 under 30 år, men 31 navn, fordelt på 29 kandidater du nå kan stemme på.

Avstemningen er åpen til og med søndag 23. oktober.
Årets ledestjerne blir offentliggjort torsdag 27. oktober.

D2 KÅRER 30 LEDESTJERNER UNDER 30 SOM VI TROR VIL GJØRE VERDEN TIL ET BEDRE STED

Samarbeidspartnere:

Kunnskapspartner:

Gesture, Font
Font
Material property, Font

Årets ledestjerner

Juryen

Se tidligere års ledestjerner

Har du spørsmål om kåringen?
Send mail til ledestjerner@dn.no