Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

– Det er rart ikke flere enn meg og nyskilte fedre i 40-årskrise har en slik

Tekst

Vil du få varsel hver gang Karl Eirik Haug publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Flyvetur, fisketur eller vorspiel for hele gjengen? Denne har plass til alt.

Monica Weiby (21) blinket ut en mobil bolig i pent brukt plast og stål for å få ro til å realisere hobby og yrkesvalg, sammen med Kira, en lapsk vallhund.

Hva er best ved Nissan-camperen?

Å kjøre til en fjelltopp om kvelden, våkne opp, kle på seg paraglideren og gli ut i luftrommet. Jeg liker aller best å fly alene, å oppsøke natur som få andre paraglidere bruker, å få være litt alene.

Har du eldrealarm på håndleddet når du hopper alene utfor skrenter?

Nei, hvis noe mot formodning skulle gå galt, er det uansett lite tilskuere kan gjøre.

Hva er mest luksus ved camperen?

At sengen ligger på det høyeste punktet, så hvis du bare fyrer litt, blir det fort nok varme i sengeseksjonen. Her sover jeg veldig godt.

Fakta: Bil-CV

2014 Mitsubishi Carisma (2000)
2014 Toyota Avensis (2000)
2016 Nissan Navara Easy Campers (2002)
2016 Toyota Corolla (2006)

Hva har camperen ellers som luksushotell mangler?

Jeg slipper å bekymre meg for at noe blir ødelagt. Den ser veldig fin ut, men ikke for fin. Den var billig, så da er jeg ikke så nøye. Å ha lite luksus, det er det som er deilig. Motoren bråker, og resten knirker, men da skrur jeg bare opp musikken. Det er lite som ikke bra musikk kan ordne.

Du har også brukt camperen til vorspiel?

Ja, moren til en venninne hadde rett i at vi bråkte litt mye på vorspiel, så vi flyttet selskapet ut i camperen og tente et stearinlys på klappbordet. Vi fant også ut at det er veldig kjekt å kunne kjøre hele vorspielet dit vi skal feste, og etterpå enkelt og greit overnatte i samme camper.

Kan camperen spyles innvendig?

Ja, det kan den. Alt er egentlig kjekt med denne. Det er rart ikke flere enn meg og nyskilte fedre i 40-årskrise har en slik Nissan med campingtopp, for med firehjulstrekk kommer den frem overalt, og i motsetning til bobil har du lov å stå parkert på vanlig gateparkering. Da sparer du utgifter til campingplass.

Nissanen er svaret på alt?

Ja, den har i hvert fall plass til alt. Hvis jeg ikke har tenkt meg på flyvetur, er det greit å vite at fiskestenger og annet utstyr er på plass om et passende fiskevann viser seg langs veien. På biltur er det alltid noe å gjøre.

Hva er planene med bruken av bilen utover?

Til høsten satser jeg alt på å begynne på pilotstudie på Torp eller Kjeller. Jeg har hørt at det kan være vanskelig å få jobb og oppdrag som helikopterpilot, men jeg vil heller satse hardt på noe jeg trives med, enn å bry meg om hvor mye jeg tjener.

* (Vilkår)