Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Marmor. Et knippe skjønnheter – marmorøsterssopp – er blitt til med omsorgsfull kultivering i Spydeberg.

Marmor. Et knippe skjønnheter – marmorøsterssopp – er blitt til med omsorgsfull kultivering i Spydeberg.

Portør. En del av jobben som soppdyrker er å trille soppkulturen fra rom til rom etter hvor den er i prosessen.

Portør. En del av jobben som soppdyrker er å trille soppkulturen fra rom til rom etter hvor den er i prosessen.

Gründerne håper å dyrke frem et levebrød ved hjelp av piggsvinsopp, diskolys og et laboratorium i Spydeberg

Tekst

Vil du få varsel hver gang Liz Buer publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Spydeberg

– Det hender noen spør seriøst om vi dyrker flein­sopp.

To menn i hvite, sterile drakter beveger seg inn i et mørkt inkuberingsrom. Plastsekker på hyllene må inspiseres daglig. Finnes det grønn mugg? Andre uhumskheter? Mennene sjekker sekkene med mycel og soppfôr – sagflis fra eik. Temperatur: 22 grader.

Det er ideelle forhold for fosterstadiet til piggsvinsoppen, som ifølge mennene som skjuler seg i draktene, Bo-André Nese (29) og Christer Dai Rymoen (31), kan minne om scampi, når den friteres med tempurarøre.