Saker om: Jordbruk DN mener: La oss ikke være kjøtthuer Ut mot havet, men ikke uti En hurtigtørket pinne for landet Få varsel når vi skriver omJordbruk Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst. Ja takk! Forhastet friskmelding av verdikjeden for mat Tørke truer Europas kornkamre En drepende matkrise: – Prisveksten er helt urimelig Edona Arnesen: – Hver gang vi kjøper noe, enten det er råvarer, teknologi eller noe helt annet, stemmer vi på noe Rekordhøy rikdom, men hvor blir det av pengene? Innlegg: Mangel på råvarer? Virkelig? Enighet i jordbruksoppgjøret – bøndene får 10,9 milliarder kroner Kronikk: Bondeopprørerne vil ha ny politikk – krever bare mer av det samme gamle Uvanlig mange kyr sendes til slakt – mange bønder gir opp Stein Erik Hagen har vurdert å flytte til «atomsikre» Australia: – Vi har overlevd på poteter og fisk før Fossil fuel and agriculture handouts climb to $1.8tn a year, study says Den kan bli til sprit, gull – og kan redde en hel verden Gründerne håper å dyrke frem et levebrød ved hjelp av piggsvinsopp, diskolys og et laboratorium i Spydeberg Odelsjenter driver økologisk nybrott ved Mjøsa Ledestjerne-nominert geitebonde Maria Baudonnel Underdal: – Nesten ingenting går til spille Sirkulær bioøkonomi – kun for politiske festtaler? Innlegg: Mat eller myr? DN mener: Åpne grenser er beste sikring mot matmangel Innlegg: Har staten tenkt over hva den betaler bøndene for? Kronikk: Når kjøttet koster mer enn det smaker Frem, frem, bondemenn? DN mener: Billig arbeidskraft og dyre bær Innlegg: Vi må ta utmarka i bruk igjen – til klimaets beste Innlegg: Kuas (og bondens) tragedie Innlegg: Kjøttkutt gir ikke mer plantebasert, norsk mat Innlegg: Misforstår om kjøttkutt – norsk plantemat utkonkurrerer ikke utenlandsk mat Innlegg: Kjøttkutt vil gi redusert norsk matproduksjon Kronikk: Stengte grenser for sesongarbeidere koster samfunnet dyrt Innlegg: Vi trenger mer konkurranse i ostemarkedet, ikke mer makt til Tine Innlegg: Flere norske gårder bør eies av aksjeselskap Nye grønnsakskart viser potensialet for dyrking i Norge Ledestjerner 2020 - Sirkeltreneren Koronakrisen tvinger frem forenklet jordbruksoppgjør Innlegg: God handelsskikk nyttig også for de små Utpressing, utnytting og mafiavirksomhet – italienske tomatglass rommer ikke bare godsaker Innlegg: Drivhus på byens tak kan gi sunn lokalmat Dyrere kjøtt og mer toll, hvem stemmer for det? Oppklaring om klimasmarte kufjerter Uetisk, norsk luksuskjøtt Oppklaring om kuas metanutslipp Men hvor blir kufjerten av, da? Ytterligere om metan Bør bort fra soyadopet kjøtt og fisk Dyrker trøfler på Vestlandet FNs oppfordring om kjøtt gjelder også Norge Klimavennlig mat kan ikke lenger bare være den enkeltes ansvar Digitalt landbruk kan bekjempe sult
Få varsel når vi skriver omJordbruk Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst. Ja takk!
Edona Arnesen: – Hver gang vi kjøper noe, enten det er råvarer, teknologi eller noe helt annet, stemmer vi på noe
Stein Erik Hagen har vurdert å flytte til «atomsikre» Australia: – Vi har overlevd på poteter og fisk før
Gründerne håper å dyrke frem et levebrød ved hjelp av piggsvinsopp, diskolys og et laboratorium i Spydeberg