D2

Hurtigmeny

  • DN.no
  • Logg inn
  • Kundeservice

Hovedmeny

  • Dagens avis
  • Nyheter
    • Siste nytt
    • Politikk og samfunn
    • Energi
    • Utenriks
    • Gründer
    • Eiendom
    • Etterbørs
  • Meninger
    • Kommentarer
    • Debatt
  • DN Ledelse
  • Magasiner
    • Magasinet
    • D2
  • Livsstil
    • Smak
    • Aktiv
    • Bil
    • Privat
    • Tekno
  • Tjenester
    • DN Investor
    • Boligbasen
    • Nyhetsbrev
    • DN Jobb
  • Kundeservice
  • Kjøp abonnement

Søk

Du har ikke skrevet inn søkeord, ingen søkeresultater å vise.

Hovedmeny

  • eAvisen
  • Min side
  • Min leseliste
  • DN Mer
  • Mine nyhetsbrev
  • Logg ut av DN

Saker om:

Sopp

Sankekamerater. Kokk Tommy Østhagen og Pål Karlsen, forfatter av «Sankerne – naturens beste forvaltere», trives best der den ville maten vokser.. Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Det som har vært en trend blant de få, er nå blitt mainstream preppe-tanker

Kringsatt av sopp. Vi tenker ikke så mye over soppen vi spiser og omgir oss med. Ei heller vet vi så mye om den. Det vil forfatter Merlin Sheldrake gjøre noe med..

Denne boken er en øyeåpnende reise gjennom soppens verden

Marmor. Et knippe skjønnheter – marmorøsterssopp – er blitt til med omsorgsfull kultivering i Spydeberg..

Gründerne håper å dyrke frem et levebrød ved hjelp av piggsvinsopp, diskolys og et laboratorium i Spydeberg

Få varsel når vi skriver om
Sopp

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
.

Jakten på det hvite gullet: «Trøffeljegerne i Piemonte»

Koke blekksprut. I «Market Cooking» er maten enkel og ukomplisert, med korte ingredienslister og lettfordøyelige instruksjoner. Men fortvil ei, erfarne kokk, det finnes også prosjekt som kimchi og en påfølgende kimchigryte (kimchi jigae), hjemmelaget harissa samt en fremgangsmåte for å koke åttearmet blekksprut..

En forenklet bibel for den travle kokken

Kantareller med løyrom og champagne er en klassiker..

Dette er de beste vinene til sopp

Flue i maten. Den stekte svinebiten har fått velsmakende følge av godt stekt kamfluesopp og rødnende fluesopp..

I jakten på kantarellen, blir mye god matsopp oversett

Brokkåli. Russekålen er en av plantene Vindegg har lettest for å «selge inn» til ferske sankere – bruken og smaken er omtrent som brokkoli. Høst den helst før blomstring – kuttes de ned, kommer det ofte opp en ny..

Russekålen er ugressets brokkoli

Stopper sopptiden. Michelin-kokk Mikael Svensson serverer gjerne tre år gammel sopp, så lenge den er syltet..

– Sopp blir bedre jo lenger den står på glass

Kremle- og baconsmør på nybakte bokhveterundstykker kan serveres før et måltid, som en egen rett eller tapas..

Med kremle kan du ta brød og smør til nye høyder

.

Formuessoppen

Rutet og ristet ser kongechampignonen nærmest ut som et lite andebryst..

Lær å lage smakfulle høstpannekaker med kongechampignon

Grillet reinsdyr smaker fortreffelig med lettsyltede kantareller..

Fryser du kantarellene, gjør du en generaltabbe

. Foto: Kjersti Binh Hegna/Skjalg Bøhmer Vold

De beste vinene til sensommerens vegetarretter

Pasta med små griser. Steinsoppen er som skapt for italiensk pasta og parmesan. Porcini, steinsoppens navn på italiensk, betyr «små griser»..

Skogen bugner av steinsopp i år

Kortreist. Da Nevada Berg bodde i Mosambik måtte hun og mannen kjøre tre timer for å komme til butikken. I Veggli kan hun hente egg fra hønene i hagen og handle på Coop Extra rett nede i bygda..

Amerikansk suksessblogger utgir kokebok om norsk mat

Forskere har for første gang forsøkt å beregne biomassen til alt liv på jorden. Bildet viser en stor ballong som jordkloden under en miljøsammenkomst i Sydney i Australia i vår.. Foto: Peter Parks/AFP/NTB Scanpix

Ny forskning: Oppsiktsvekkende tall om alt liv på jorden

Sosialantropolog og soppkjenner Long Litt Woon har gitt ut bok om sopp og sorg. Smak ble med på sopptur i Østmarka ved Klemetsrud.

– Det er lørdagsgodt for soppkjennere

Det ser ut til å bli en god sesong for steinsopp i år. Men Folkehelseinstituttet er bekymret for det store antallet soppforgiftninger.. Foto: Harald Berglihn

Giftig start på soppsesongen

. Tommy Andresen

Slik lager du Bæsts traktkantarellpizza

Kokkene på Vaaghals i Oslo lager «norsk pizza» - et flatbrød med kantareller og chèvre stekt i vedovn. Foto: Tommy Andresen.

Skogens gullskatt

Bestevenner. Soppen er full av karakter og terroir, og passer til vin både som hovedingrediens og tilbehør. Foto: Luca Kleve-Ruud.

Vin til skogens smaksbomber

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.