Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Hyde. – Fredensborg er et bra sted å åpne en restaurant nå, her er det flere uavhengige restauranter, sier kjøkkensjef Matthew North (til høyre), som åpner Hyde sammen med bartender Andreas Lohne i Pjoltergeists gamle lokaler.

Hyde. – Fredensborg er et bra sted å åpne en restaurant nå, her er det flere uavhengige restauranter, sier kjøkkensjef Matthew North (til høyre), som åpner Hyde sammen med bartender Andreas Lohne i Pjoltergeists gamle lokaler.

Pjoltergeistgründerne åpner ny restaurant

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Pjoltergeist-gründerne står som gode gudfedre når den nye restauranten Hyde åpner på Fredensborg i Oslo.

I halvannet år har kjellerlokalene på Fredensborg i Oslo som huset den legendariske restauranten Pjoltergeist stått tomme, mens gründerne har fortsatt å betale husleie og ryktene har svirret. Indisk fine dining? Thai? Ingen av delene. Gastrobar er kanskje det nærmeste.

Uansett, 20. november blir det ny restaurant i den gamle bikerbulen – denne gangen med den britiske kokken Matthew North (28) og bartenderen Andreas Lohne (27) ved roret. Den skal hete Hyde, pikenavnet til kokkens mor.

Fakta: Restaurant Hyde

Adresse: Rostedsgate 15b

Oslo

restauranthyde.no

Drives av kjøkkensjef Matthew North og bartender Andreas Lohne.

På eiersiden er Pjoltergeist-gründerne Susanne Martens Låstad, Sverre Bøyum og Atli Màr Yngvasson.

– Det blir ikke et bestemt kjøkken. Jeg skal bruke de beste ingrediensene, ting som passer godt sammen, og tilbederede dem enkelt, med tre eller fire ting på tallerkenen, sier den North, som også var kokk på gamle Pjoltergeist og har en fortid på London-restauranten Noble Rot.

Vaktler og enkle drinker

På menyen ved åpningen står grillede vaktler fra Stavanger og oksetunge med andeleverparfait, og Hyde skal i likhet med forgjengeren bli et sted der bordbestilling innebærer en satt femretters, mens stikk-innom-gjester kan bestille à la carte og drikke i baren. Til tross for Lohnes bakgrunn som bartender på cocktailbaren No. 19, blir Hyde ingen cocktailbar.

– Vi skal først og fremst servere vin, men også enkle, hjemmemiksede drinker med to komponenter, sier Lohne.

– Det skal være et vennlig sted, det blir mørkt og koselig som før, sier North om lokalet som er blitt diskret ansiktsløftet for rundt en halv million kroner.

Kultrestaurant

Sjelden har en Oslo-restaurant blitt et kultsted på så kort tid som Pjoltergeist. Da den rare, rause nordisk-koreanske gourmetrestauranten i en gammel bikerbule på Fredensborg stengte ifjor sommer, etter knappe fem års drift, og kokken Atli Màr Yngvasson startet egen restaurant, var spørsmålene mange og sorgen stor blant Oslos utespisere.

Nå står gründerne Yngvasson, Martens Låstad og Sverre Bøyum sammen i bakgrunnen som eiere for den nye restauranten, som de fikk ideen til under en felles tur til London ifjor sommer.

– Matthew viste oss sine favorittsteder der borte, og vi tenkte at dette er jo perfekt . Den nye engelske stilen, vi ser ikke så mye av den i Norge ennå, og Matthew har en klar identitet, forteller Susanne Martens Låstad.

– Da vi åpnet Pjoltergeist fikk vi veldig mye hjelp. Vi hadde aldri klart det uten at foreldrene våre kausjonerte for lån, hjalp med sparkling og tapetsering, venner stilte opp med alt fra bære- til advokathjelp. Alle var så rause og gode mot oss. Vi tenkte at det hadde vært kjekt å være det samme for noen andre, nesten som en slags foreldre, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.