Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Vin i tre etasjer. Gjengen bak Becco vil tilby spisskompetanse om både naturvin og mer klassisk vin. Fra venstre: Are Mokkelbost, Lisa Indrevåg, Erlend Mokkelbost, Øystein Nordrum Solvang og Anne Valeur

Vin i tre etasjer. Gjengen bak Becco vil tilby spisskompetanse om både naturvin og mer klassisk vin. Fra venstre: Are Mokkelbost, Lisa Indrevåg, Erlend Mokkelbost, Øystein Nordrum Solvang og Anne Valeur

Stall fra 1853 blir vinbar over tre etasjer

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Kaspersen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Becco i det nye Tullinkvartalet i Oslo satser stort på naturvin.

– Man får jo inntrykk av at det åpner nye vinbarer i Oslo nesten hver dag, men Becco – som også har egen bakgård med en liten scene – vil skille seg ut, sier fotograf Anne Valeur (31), også kjent som en tredjedel av instagramprofilen @fyllechatten.

Valeur, som også har jobbet som frilansfotograf for D2, starter vinbaren sammen med blant andre Arnt Andersen og Runar Eggesvik, som med selskapet Trøbbelskyter står bak Kulturhuset, Brygg, Laboratoriet på Skøyen og Youngs. Med det nye selskapet Flott Gjort vil duoen fortsette å utvikle møtesteder med en tydelig bærekraftsprofil.

– Vi ser for oss små live-kvelder med Jazznytt 18, boklanseringer, filmkvelder og andre spennende kulturevents. Men med lave skuldre, sier Valeur, og forteller at de også vil satse stort på god naturvin.

– Vil man bare stikke innom for å ta et glass vin eller to, er vi det rette stedet, det finnes ingen andre vinbarer i umiddelbar nærhet.

Spisskompetanse

Da de ikke fikk rive den gamle stallen i bakgården til Juridisk fakultet i Oslo, ble den i stedet gjort stas på. Med seg på laget fikk Flott Gjort også kunstnerbrødrene Are og Erlend Mykkelbost.

I en tid med stor interesse for vin, med dertil hørende høyt kunnskapsnivå, ønsker Becco å tilby spisskompetanse om både naturvin og mer klassisk vin – og samtidig ha rimelig vin og øl på tapp.

– Her skal man kunne nerde alt kulturen vår har av vin, musikk, kunst og design, uten snobberi. Vi vil gjøre det smale tilgjengelig og gøy i en sterk DIY-ånd, sier Valeur.

Fakta: Becco

Vinbar i Tullinkvartalet, åpner 8. desember.

Adresse: Kristian Augusts gate 11.

Åpent alle dager fra 14.00.

Symposium

Vinbaren i første og annen etasje blir selve hjertet til Becco, med hyppige kulturelle innslag og småskala utstillinger. I tredje etasje vil det være arrangementer og utleie, med et moderne hjemmekjøkken, langbord og projektorer for bruk til lukkede selskap og faglige arrangementer.

– De siste årene har naturvin gått fra å være et undergrunnsfenomen til å bli en bred, kulturell trend, sier Anne Valeur.

– Det er dette vi vil speile med Becco.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.