Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Bent Stiansen

Begynnelse. Jonathan Hagen åpnet Betong da han var 29 år. Nå driver han fire restauranter, og vil inspirere andre unge kokker til å starte for seg selv..

Jonathan Hagen (30) har allerede åpnet fire spisesteder

Hvite duker, gode stoler, og god, gammeldags indrefilet av okse tilberedt til perfeksjon på Statholdergaarden..

Det koster å være kar på Statholdergaarden. Likevel forlater en stedet med en følelse av å være litt rikere.

Rødbete og morkler kom med hasselnøtter og sitrontimiansaus ved standsmessige Statholdergaarden..

Statholdergaarden: Velbehag i indre fil

Få varsel når vi skriver om
Bent Stiansen

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Heidi Bjerkan står bak restaurantene Credo, Edoramen og Jossa mat og drikke i Trondheim. På Jossa har de ikke nok ansatte til å holde åpent hver dag.. Foto: Øystein Lie

Sliter etter restaurant-boom: – Vi har ikke nok ansatte

Sunnere enn før. Bent Stiansens sjøkrepssuppe er blitt sunnere med årene. Men han serverer den gjerne med friterte sjøkrepshaler på siden..

Denne suppen har slått an i 25 år

Favoritt. Sven Erik Renaas Re-Naa i Stavanger er norske kokkers favoritt til å rykke opp til to stjerner under dagens Michelinutdeling i Trondheim.. Foto: Lars Petter Pettersen/Tommy Ellingsen

Disse kan få stjerner i den nordiske Michelinguiden for 2020

Raust julesmørbrød med and, rødkål, epler og svisker på Statholderens mat & vinkjeller..

Stiansens jule-popup

Statholdergaarden har fått kjempebot av Arbeidstilsynet.. Foto: Kjersti Binh Hegna

Kjempebot til Statholdergaarden

Statholdergåen. Statholdergaarden er som regel en vidunderlig Oslo-institusjon, men levde ikke helt opp til forventningene denne kvelden..

Etter 21 år med Michelin-stjerne hadde Statholdergaarden én dårlig kveld

Fingrene av fatet. Det hender Bent Stiansen må slå seg selv over fingrene mange ganger i løpet av dagen, for å ikke gå bananas i sjokoladebeholdningen på restaurantkjøkkenets tørrlager..

Ny matspalte: Kokkenes beste oppskrifter på slankemat

Blir A L'Aise Norges nye stjernerestaurant mandag? Norske kokker holder en knapp på Ulrik Jepsens franske luksus.. Foto: Tommy Andresen

Nye stjerner til Norge?

Slu og kreativ chef. Bent Stiansens Statholdergaarden ligger fortsatt i toppsjiktet i Oslos restaurantverden.. Foto: Cicilie S. Andersen

Strøken og overveldende kokkekunst

Trives med det grønne. Kokk Nina Kristoffersen på Statholdergaarden.. Foto: Tommy Andresen

– Folk er blitt enda mer bevisst på hva de spiser, og flere velger vegetarmat

Gjør stas på skreien og server den med rekesaus, hjemmelaget pasta og et vell av gode grønnsaker etter Bent Stiansens oppskrift.. Foto: Sara Johannessen

- Gjestene skal vente på fisken, ikke omvendt

Da hun bestemte seg for å gå «all in», innredet Trine Sandberg et eget bloggkjøkken der det tidligere var en utleiehybel.. Foto: Marte Christensen

Blogger seg inn mot matbutikkene

.

– Søndag er fetetid

Kun det beste er godt nok for far, og på farsdagen får han velge saus til biffen..

– Jeg er sikker på at på farsdagen blir selv vegetarianere biffspisere

.

– Den som finner flest pepperkorn har vunnet

Bankekjøtt er enkel, klassisk langkokt søndagsmiddag, ifølge Bent Stiansen. Foto: Sune Eriksen.

Da Bent Stiansen laget boken «Søndagsmiddag», utelot han én oppskrift

.

Det billigste kjøttet gir den beste gryten

Kun det beste i glasset er godt nok til den norske hummeren. Foto: Sigurd Fandango.

Dette drikker du til hummer

.

Oktober er hummermåneden

Søndagsmiddager skal være enkle, rause og inkludere dessert og familie eller gode venner, ifølge Bent Stiansen..

– Dropp forrett og fancy restaurantskum

Restauranten Maaemo og kjøkkensjef Esben Holmboe Bang fikk i år tre stjerner i Michelin-guiden, som det første spisestedet i Norden. Nå innfører han firedagersuke for sine ansatte. Foto: Tore Meek/. NTB scanpix

Maaemo innfører firedagersuke

Rotfestet. Noen smaker hører til julen på Vestlandet, som kålrot og nepe. Sødmen balanserer det salte og røkte kjøttet av pinnekjøtt og smalahove. Jo Bøe Klakeggs juleminner knytter seg særlig til besøkene hos besteforeldrene.. Jimmy Linus

Seks kokkers beste julemat

. Jimmy Linus

Slik lager du Statholdergaardens sjøkrepssuppe

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.