Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Mat fra Midtøsten

Aromatisk.Forfatterens versjon av tagine med kylling, saltet sitron og oliven er en intuitiv klassiker. Retten er perfekt for de som prøver seg på tagine for første gang - full av aromaer og smaker typisk for det marokkanske kjøkkenet, relativt ukomplisert og rask å få på bordet..

En klassiker fra Midtøsten

Et libanesisk måltid er syrlig, salt, fett og friskt på samme tid, med kombinasjonen av grillet kjøtt, risretter og meze – småretter..

Feniqia i Bjørvika: Mat på stell, service på hell

En annen versjon av Norges nasjonalrett.. Foto: Lars Petter Pettersen

Maten som gjør seg selv bedre

Få varsel når vi skriver om
Mat fra Midtøsten

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
.

En salat som gjør deg nummen

.

Potetsalaten du kan spise alene

. Foto: Vidar Bergum

Tomatenes tid er nå – i ovnen

.

Sommerens friskeste salat

Påskefest. Marinert, langtidsstekt lammebog med kremete smørbønner og frisk urtesalat..

Sett krydder på påskelammet

Tar du deg tid til å koke kikertene selv, vil du merke forskjell i både smak og konsistens..

Gamlemåten er ofte den beste

Konseptet er ikke ulikt taco. Smakene er annerledes, men som med taco er det summen av delene som gjør retten så god..

Et umami-ekteskap som skapt i himmelen

Krydret aubergine. Med noen få, velkjente krydder får du smaken av Midtøsten..

Auberginen er grønnsakenes dronning

Dolma er oftest fylt med kjøtt, men sausen i denne vegetarversjonen gjør at du ikke savner proteinene..

Kålrulettens fyrige fetter

Muhallebi finnes i hele skalaen fra nærmest usukret til på kanten av uspiselig søt..

Parfymert pudding

Batata harra betyr rett og slett spicy poteter. Uimotståelige er de også..

Hissige poteter

Lammegryte med kikerter og spicy urtesaus..

Gammelt og nytt i skjønn forening

Denne gryten er på ingen måte tradisjonell, men likevel sterkt inspirert av iranske gryter..

Festmåltid fra Østen

Autentisk er den kanskje ikke, men denne tabboulehen er perfekt til vinterens fiskeretter og meze-fester..

Den beste vintersalaten jeg vet om

Perfekt vintermat. Dawud basha – kjøttbollegryte fra Midtøsten – perfekt for kalde dager.. Foto: Vidar Bergum

Denne gryten er best på kalde dager

Spicy blomkålsalat med tahini smaker best ved romtemperatur..

Blomkålens nye klær

Klassisk. Rød linsesuppe er den mest utbredte og ikoniske suppen fra Midtøsten. Den kan lages på mange måter, men er først og fremst svært enkel..

Suppen som er eldre enn bibelen

Nachos fra midtøsten: Denne kommer du å lage mer enn én gang, det lover jeg..

Nachos fra Midtøsten

Kikert- og gulrotpanne er moderne mat fra Midtøsten.. Foto: Vidar Bergum

Grønnsakspanne med et ekstra kick

Samspill. Der labneh tilfører en fyldig kontrast til grønnsakene, gir krydderblandingen za’atar en eksotisk touch..

De fleste vil ha en runde til av denne retten

Granateplekylling. Med bulgursalat.

Nå er granateple aller best i marinaden

Fattoush. Med tomat, agurk, oliven og fetaost.. Foto: Vidar Bergum

Salatkrydderet du vil bruke hele sommeren

Sprø børek. Med et enkelt, men annerledes ost- og spinatfyll..

Sprøere børek finner du ikke

Pytt i panne. Shakshuka har en lang historie, men er blitt popularisert i mange nye varianter de senere årene.

Denne tunisiske retten slår an verden over

Få, men velutvalgte, ingredienser gjør denne salaten enkel å lage.

Enkel sommersalat for varme dager

Denne auberginesalaten ser like smashing ut hver gang, og smaken skuffer aldri.

Slik har du aldri spist aubergine

Variert. Drøye 30 % av den indiske befolkningen spiser aldri kjøtt eller fisk. Dermed er det ikke spesielt rart at landet har en av de rikeste vegetartradisjonene i verden. Prøv for eksempel fritert brokkoli..

– Disse passer til alt

Sprøtt. Indiske snacks er som regel friterte og spicy. Kyllingvinger med chili og ingefær er intet unntak..

– Kyllingvinger blir aldri feil

.

– Dette er indisk alle skal kunne lage

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.