Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Sjokolade

Kulinarisk mangfold. Pepperkaker, sandkaker...pain d'epices? Det er fortsatt tid til å forsøke en helt ny variant til julens kakefat..

Ti oppskrifter på julekaker som smaker av den store verden

Bønnehørt. Designen på sjokoladeplaten viser en kakaofrukt. Gründer Vigdis Rosenkilde har et nært forhold til kakaobønnene og -bøndene hun samarbeider med i Peru..

I Peru fant Vigdis Rosenkilde kakaoen som fikk henne til å selge leiligheten

Rødt, hvitt og gult. Fruktpulver som knas inn i marsipanen gir finere farger. Bringebær for røde kuler og pasjonsfrukt for gule..

Sverre Sætres beste marsipanoppskrifter

Få varsel når vi skriver om
Sjokolade

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
På pinne. Marsipankuler dyppet i sjokolade er enkle å lage – og enkle å dekorere med silketrykk, stempler og ulike typer sjokolade..

Sverre Sætres beste oppskrift på konfekt

Rune Forsberg fra Hval sjokoladefabrikk protesterte mot sukkeravgiften utenfor Statsministerens kontor onsdag.. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

Delte ut sjokolade i håp om å få sukkeravgiften gravlagt

Baristaens kakao. Barista Kaveh Ataei (38) elsker norsk påskekos. Her er hans vri på kakao.

La varm sjokolade bli et av påskens måltider

På gulvet. Adrian Forsberg har tatt over som daglig leder i Hval Sjokolade. Karrieren i sjokoladeselskapet begynte på gulvet, blant ristemaskiner og samlebånd.

Adrian og sjokoladefabrikken

Bean to bar-sjokkis. Trenden har pågått i noen år, og Fjåk sjokolade fra Eidfjord i Hardanger produserer håndlaget kvalitetssjokolade fra bunnen av.. Foto: Agurtxane Concellon

Lager sesongbasert sjokolade i Eidfjord

I boks. Mokkabønner feires med fire gamle esker – og stigende salg.

– Fra dag én har eskenes design spilt på det eksotiske

. Foto: Stefan Wermuth, Reuters/NTB Scanpix

Sjokoladegigant investerer én milliard dollar i bærekraft

Disse kjeksene får folk til å fri og sende eposter 20 år senere..  

Kjeksene som får folk til å fri

Sætre-favoritt: Turbar med tørkede bringebær..

De beste påskeeggene klekker du selv

Et godt nytt år. Å glasere en kake er litt som å hoppe på ski: Når du har begynt, er det ikke lurt å stoppe..  

Dekkoperasjonen

Øverst: Sjokoladeparfait med rom, servert med multesaus og sjokoladedrasjerte hasselnøtter. Nederst: Sjokoladeis med bringebær og revet sjokolade..

Kuldesjokkis

.  

Skumparty

.  

Formtopp

Den perfekte julegaven. Hjemmelaget konfekt kan smaksettes av så mangt: Disse smaker av bringebær, sitruslikør og eggelikør. Men Sverre Sætre advarer mot å pøse på med forskjellige smaker. – Da synes jeg man trekker konfekten over mot godteri..  

Slik lager du perfekt julekonfekt

For kresne ganer. En lett sjokoladekrem, kalt ganache, kan brukes til å dandere superenkle desserter.

Slik smelter du sjokolade

. Scanpix

Sjokolade kan redusere demensrisiko

Delfiakake med rikelig med fett og sukker er topp energipåfyll til de ekstra harde turene.

Disse kakene tåler 40 minusgrader

Alle foto: Øystein Lie.

Sjokoladebar

Sverre Sætres julekonfekt. Foto: Jimmy Linus.

Sverre Sætres beste julekonfekt

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.