Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Kokk

Gjester og oppgaver er det nok av. Vi mangler bare folk, skriver Bent Stiansen. På kjøkkenet hos Statholdergaarden: Michaela Listiakova (fra venstre), Håvard Onsøyen og Morten Pedersen.. Foto: Javad Parsa

Vi kan ikke akseptere at overarbeid og utskjelling er veien til Michelin-stjerner

Filip August Bendi er Norges kandidat til Bocuse d'Or, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Kokketanker

Saus. Adobo er uunnværlig i det filippinske kjøkkenet, en mesterklasse i å balansere sødme, syre, salt, fett og hete i en og samme rett. Prøv for eksempel å bresere svinenakke eller blekksprut i den – eller kylling, som her..

Filippinsk mat – en fryd for ganen, øyet og fantasien

Få varsel når vi skriver om
Kokk

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
.

Hun fikk sparken som sosialarbeider. Nå er Mashama Bailey kåret til USAs viktigste kokk

Restemat. Jimmy Øien vant årets Young Chef Award for arbeidet sitt som kjøkkensjef på Rest. – Min dag handler om å fordele oppgaver, gi ansvar over til andre og sørge for at det som må gjøres, blir gjort..

Jimmy Øien: – På et eller annet finurlig vis, skal vi få den stjernen

København er kjent for sine mange gourmetrestauranter. Her fra Nyhavn i København.. Foto: SeanPavonePhoto/Getty Images/iStockphoto

Københavns eksklusive restauranter får kraftig kritikk i Financial Times

Pastalfabetet. Den britiske forfatteren Rachel Roddy tar for seg 50 essensielle pastatyper og deres historie i «An A-Z of Pasta». Avbildet er hennes vri på spinat- og potetgnocchi, med fløte, parmesan og basilikum.. Foto: Penguin/Randomhouse

Årets beste kokebøker

Godt og blandet. Richard Olneys tidløse klassiker «The French Menu Cookbook» lærer en å leve enkelt, men godt – på fransk vis. Sentralt står matlaging som estetikk, fra markedets bugnende boder til gulrot, løk og selleri snittet med presisjon i en mirepoix..

Han holdt de beste middagsselskapene i Paris

Det ble bronse til Norge i Bocuse d´Or 2021.. Foto: Merete Bø

Norsk bronse i Bocuse d´Or

Lifehack. Med forfatterens enkle grep unngår man å agere på måfå i kjøkkenet og lærer å pusle sammen hverdagslige og vakre måltider som en ekspert. Den er for alle oss som liker å finne små hacks i hverdagen, nye veier til store smaker, uten å knekke ryggen eller tyne lommeboken. Spørsmålet «hva i all verden skal man finne på i dag?» er ikke lenger så fryktinngytende – tvert imot..

Få matretter fungerer bedre når du mangler inspirasjon

Smørbrød. Ossetiske paier er et vidunderlig vis å bli kjent med områdets bakverk og dumplinger på, uten intrikat folding eller teknikk. Deigen er rimelig enkel, mens fyllet er fleksibelt og kan varieres etter hva man har for hånden. Når der ferdigstekte paiene pensles med smør, blir det nesten umulige å holde fingrene unna..

Perfekt pai til pikniken

Restefest. Risi e bisi er en risrett som hopper over alle fallgruvene ved risotto. Ekstra væske gir en varmende og nærende opplevelse, og man føler seg som et aldri så lite geni når man dagen etter kan trylle de beige restene om til gyldne, crispy snacks som skriker etter en Campari soda eller Negroni..

The Guardian-spaltistens beste risretter fra Italia

Linda Gullbekk er kokk, og har byttet ut Bristol Grill med ferskvareavdelingen på Meny Bryn.. Foto: Didrik Linnerud Arnesen

Restaurantene skriker etter kokker. Linda Gullbekk (26) har byttet bransje: – Vanskelig å kombinere med privatliv

Ekstra-service. Med gode sardiner og mandler i skapet, går det kjapt å trylle frem en sommerlig lunsj med tomatsalat på grillet brød..

Disse ingrediensene får tomatsalaten til å skinne

Tina Hansen elsker mestringsfølelsen hun får da hun når målene hun har satt seg.. Foto: Privat

Hun drømmer om fulltidsjobb som kokk, men koronakrisen har tvunget henne til å utvide horisonten

Surdeigsnerd eller matlei? Koronaåret 2020 bragte både makt og avmakt på kjøkkenbenken.. Foto: Sigurd Fandango

Slik endret koronaen hvordan vi spiser

Luksus. – Jeg prøver å leve etter noe jeg mener, sier Tommy Østhagen. Hans form for luksus er være så tett på naturen som mulig, og drikke en kopp kaffe kokt på den gamle kjelen..

Kokk Tommy Østhagen: – Man trenger ikke fylle det suget i magen med Porsche eller større hytte.

.

Ledestjerner 2020 - Kokken som vil gi deg alt han har

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av NHST Media Group. For mer informasjon om NHST Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.