Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Saker om:

Vegetarmat

Tacofredag. Jeg er villig til å la fredagen bli viet til taco så lenge den blir laget og spist utendørs..

Quesadilla på primus – perfekt turmat

Vil ha mindre kjøtt. Motstand møter hun nok av, sier Vanessa Brall i Grønn Framtid. – Det typiske er at folk spør: «Hvis dere jobber for plantebasert mat, kan jeg ikke spise bacon, da?» Jo, det kan du faktisk. For vi jobber for 50 prosents reduksjon av animalske produkter, ikke 100..

– I norske kantiner spises det totalt over 1,1 million måltider hver eneste dag

.

Røde beter og gule røtter metter i fleng

Få varsel når vi skriver om
Vegetarmat

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Matglede. «Gard Flydal Rorgemoen og Minn Saung Thit Aung Zaw er influensere som formidler sunnhet og matglede», mener juryen..

En vegansk kjærlighetshistorie

Fargerik. Yotam Ottolenghi er kjent for lange ingredienslister og utførlige instruksjoner for å få grønnsakene til virkelig å synge på tallerkenen, men i «Enkelt» utforsker han og medforfatter Tara Wigley måter matlaging kan gjøres enkelt på.. Foto: Elena Heatherwick

Han gjorde mat fra Midtøsten til allemannseie

Styr unna klisjeene. Alle «typisk veganske» ingredienser er forbudt i Brett Lavenders kjøkken. Avbildet: sesam- og riskjeks med fermentert stikkelsbær, dill og ponzusaus..

Vegansk fine dining: – Det Noma gjorde for matscenen for nærmere 20 år siden, gjør vi for den veganske matscenen nå

. Foto: Tommy Andresen

Suppefest

Vil påvirke. Veganblogger Mari Hult ønsker mer norskprodusert plantekost. – Vi bør klare å forsyne oss selv. Norske bønder har stor kompetanse, sier hun..

Hun står bak Norges mest leste veganske matblogg

Salget av plantebaserte burgere til værs i USA og Canada. Sistnevnte er første land som tilbyr vegetarburger fra Beyond Meat hos McDonald's.. Foto: Moe Doiron/Reuters/NTB Scanpix

Salget av vegetarburgere øker kraftig i Nord-Amerika

. Foto: Kjersti Binh Hegna/Skjalg Bøhmer Vold

De beste vinene til sensommerens vegetarretter

Salget av vegetarprodukter skyter i været.. Foto: Javad Parsa

Salget av vegetarprodukter skyter i været

Lettvint. – Med litt tartarsaus og sitron på toppen føles det ganske ekte, sier David Frenkiel om vegetarvarianten av fish & chips – fritert blomkål og potetchips som får steke sammen.. Foto: David Frenkiel

Kjapp vegetarmat

Trives med det grønne. Kokk Nina Kristoffersen på Statholdergaarden.. Foto: Tommy Andresen

– Folk er blitt enda mer bevisst på hva de spiser, og flere velger vegetarmat

Populær. Stamkundene ble misfornøyde da Smalhans en gang prøvde å ta vegetarburgeren av menyen..

Bestiller vegetarburger med ekstra bacon

Varmt og sprøtt. En varm eplekrønsj med hasselnøtter, solsikkefrø og gresskarkjerner passer fint til chiapudding eller yoghurt. Foto: David Frenkiel.

– Denne er superenkel

Grønn pizza og ristet blomkålsalat er bare noe av det et blomkålhode kan brukes til. Se oppskrifter nederst i saken. Foto: David Frenkiel Foto: David Frenkiel.

Blomkål som pizza, couscous eller carpaccio

Lilladille. Kål, bjørnebær og aubergine ble utgjør basen i en nesten helt lilla salat. Tips: Barn kan være kresne til salater. Server ingrediensene i skåler og la dem lage sin egen favoritt. Se oppskrifter nederst i saken. Foto: David Frenkiel.

Mettende høstsalater

Thaisalat med mango og kokoscurrysaus - en populær oppskrift, ifølge vegetarblogger Mia Frogner.. Foto: Josefin Lindér

Kokebok med grønne verdier

Grønn start. Bakt havregrynsgrøt, bær- og fennikelsmoothie med yoghurt og mysli og amerikanske banan- og spinatpannekaker. Se oppskrifter nederst i saken..

Bakt grøt og grønne pannekaker

Nye tider. Erik Røhr har dyrket tradisjonelle grønnsaker og kornsorter på Heramb i mange år. Da datteren Marthe Røhr-Godø og svigersønnen Jardar Røhr-Godø tok over gården, ville de prøve noe helt nytt. Det synes Røhr er spennende..

Quinoaen kommer

Tre gode supper. Erte-, broccoli- og ingefærsuppe, rødbetsuppe og søtpotet- og linsesuppe. Se oppskrift på de tre suppene nederst i saken..

Vegetarsuppe med noe å bite i

Fra straight edge til folke­bevegelse. Du behøver ikke lenger å spille punk eller slippe fri mink fra pelsfarmer for å identifisere deg med en livsstil uten egg og bacon..

Her kommer den grønne, fine tida

Næring. Vintersuppe med byggryn og grønnkål. Foto: Matias Armand Jordal.

- Kjøttfri mat gjør deg behagelig mett

Fargerikt fellesskap. Julemiddagen til Luise Vindahl og David Frenkiel passer både for vegetarianere – eller dem som vil legge til noe grønt på julebordet. Foto: David Frenkiel.

Lager julemat av hirse, hasselnøtter og fiberhusk

Veganere spiser ingen produkter som stammer fra dyr. Foto: Nick Hagger

Gjør livet enklere for veganere

JORDKOKK. Trenden er mye grønnsaker på tallerkenen, som for eksempel her: jordskokk og potet med krydderyogurt, reddik og nesler..

Vegetarmat i New York

Åkerens hvite ridder.. Jimmy Linus

Nepevis

Purreløken har et godt hjerte..

Purrestrev

Grillet aspargesbrød med tartarsaus..

Pakk asparges i pinnebrød og ha det på grillen

Knuste poteter med grønne bønner og ristede tangbiter..

Gi potetsalaten en ny sjanse. Knus potetene. Friter skallet.

Spisskål med hvitløkspuré og persillade..

Kålkalas

Trolldeigsbakt sellerirot med urtesmør..

Varm i knollen

Grønn salat med västerbottensaus.. Jimmy Linus

Rocker i salaten

God grøt med selleri og gryn..

Salt i grøten

Karamellisert blomkål med ramsløk-buljong..

Blombastisk

Små gulrøtter med grønt blir best. Og penest..

Rotbløyte

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.