D2

Hurtigmeny

  • DN.no
  • Logg inn
  • Kundeservice

Hovedmeny

  • Dagens avis
  • Nyheter
    • Siste nytt
    • Politikk og samfunn
    • Energi
    • Utenriks
    • Gründer
    • Eiendom
    • Etterbørs
  • Meninger
    • Kommentarer
    • Debatt
  • DN Ledelse
  • Magasiner
    • DN Helg
    • D2
  • Livsstil
    • Smak
    • Aktiv
    • Bil
    • Privat
    • Tekno
  • Tjenester
    • DN Investor
    • Boligbasen
    • Nyhetsbrev
    • DN Jobb
    • Skattelister
  • Kundeservice
  • Kjøp abonnement

Søk

Du har ikke skrevet inn søkeord, ingen søkeresultater å vise.

Hovedmeny

  • eAvisen
  • Min side
  • Min leseliste
  • Mine nyhetsbrev
  • Logg ut av DN

Saker om:

Noma

Noma stenger dørene i 2024, bare seks år etter at restauranten gjenåpnet i spesialbygde lokaler..

Noma stenger

Filip August Bendi er Norges kandidat til Bocuse d'Or, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Kokketanker

I høst fikk københavnrestauranten Noma tre michelinstjerner og ble kåret til verdens beste restaurant. Noma-sjef René Redzepi kaller sine fremtidsplaner «monsterstore»..

Noma er tilbake som verdens beste restaurant. René Redzepi forklarer hvorfor

Få varsel når vi skriver om
Noma

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Esben Holmboe Bang og Nye Maaemo er kåret til en av verdens 50 beste restauranter.. Foto: Skjalg Bøhmer Vold/Tuukka Koski/Maeemo

Maaemo på listen over verdens beste restauranter

På plass. – Det står to lifter bak her, og det er masse håndverkere som løper omkring. Gjestene kommer om fem timer. Det skal nok gå på ett vis, sier daglig leder Line Kleppe Olsen..

– POPL skal være for alle!

Eksperimentell. Hvis noe aldri er gjort før, er det en grunn i seg selv til å teste det ut i laben ifølge Zilber. Fermentert gresshoppe, kenguru, og multer er noe av det som har blitt testet ut i laben..

Mugg i verdensklasse

Høyt henger de. Fäviken Magasinet og Magnus Nilsson fikk to stjerner i Michelin-guiden. Nå forlater han jakt- og villmarken Jämtland trolig til fordel for en eplegård i det noe flatere Skåne.. Foto: Ivar Kvaal

Dette var tiårets viktigste restaurant

Jern i ilden. Tyske Thomas Frebel ledet forsknings-og utviklingsavdelingen til Noma i København inntil han flagget ut på egen hånd med Inua..

Blekksprut med rød lakris og bier på ris

Kjøkkensjef og medeier René Redzepi på Noma har blant annet havnet på listen til Time Magazine over verdens mest innflytelsesrike mennesker.. Foto: Jimmy Linus

To Michelin-stjerner til Noma

Fyrverkeri. Christian Andre Pettersens største matminne fra 2018 er en «mind-blowing» middag på Inua, en Tokyo-restaurant startet av kokker med bakgrunn fra Noma i København.. Foto: Markus Jensen/Privat

– Gjorde hver bit til et lite fyrverkeri

Hvordan går man kledd på Noma? Og andre spørsmål om den sagnomsuste restauranten i København..

Kan man gå med flipflops på Noma?

Norsk ekspertise. Tidligere Bagatelle-sommelier Mads Kleppe har hatt hovedansvaret for jus og vin på Noma i snart åtte år.. Foto: Jimmy Linus

Dette er nordmennene bak stjernerestauranten Noma

Nomaboks. Sveipebokser lages ved at to lag never sveipes rundt en mal.. Foto: Mari Fallet Mosand

Hennes smørbokser står på stjernerestauranten Nomas bord

Eksperiment. Empirical Spirits' produksjonslokaler minner om en gal professors laboratorium..

Tidligere Noma-kokk har begynt å lage sprit

Sammen med Noma-sjef René Redzepi åpner tyske Thomas Frebel restauranten Inua i Tokyo.. Foto: Jason Loucas

Noma-avlegger åpner i Japan

Dansker med vansker. – ​Jeg tror på det vanskelige. På det å se etter nye ting. Når man ikke lenger leter etter noe fordi man er blitt for komfortabel i situasjonen sin, må man endre den. Det er det vi har gjort, sier René Redzepi som med sitt nye Noma har risikert alt han har brukt år på å bygge opp..

– Alt står på spill. Vi har alt å tape

Nytt og lyst. – Her er det mange ærlige og gedigne materialer i forskjellige grader av lyshet: metall, murstein, eiketre på gulvet, forteller David Thulstrup, interiøransvarlig på nye Noma.. Foto: Jason Loucas/Noma

Slik er nye Noma

1500 ting. – Hvis jeg ikke hadde gjort så mange feil som jeg gjorde, ville det gått fortere, sier keramiker Anette Krogstad om serviset hun har laget til nye Noma. 1500 tallerkener og skåler er levert..

Hun dekker på for Noma

Hjemmebrent. Til årets Vild Mad, Nomas sankefestival, lagde Slurp grønne sobanudler med brennesle.. Foto: Miriam Preis

– Det er comfort food, det skal løfte en fra gjørmen

.

Bangkok på kokepunktet

Redzepis historie. «My Perfect Storm» er regissert av Pierre Deschamps. Filmen vises under Eurodok i Oslo 29. mars–2. april.. Foto: Pierre Deschamps

Michelin-mat for øynene

Kjøkkensjef René Redzepi åpner en midlertidig Noma-filial i Tulum i Mexico..

Noma åpner restaurant i Mexico

På det femte Mad-symposiet i rekken ønsket Noma-sjef René Redzepi å finne svar på hvordan restaurantkjøkkener kan bli bedre arbeidsmiljøer. Foto: Rachel Kara.

Et snillere, mildere kjøkken

Rått lam med fjorårets syltede grønnsaker står på menyen på Noma-avleggeren Restaurant 108..

Noma-avlegger åpner i dag

. På kanten. Elijah Hollands arbeidsdag tar ham fra Sydneys strender og klipper og til skogdekte Blue Mountains, alt i løpet av noen timer.

Han er Nomas Crocodile Dundee

Spent før åpning. Sommelier Mads Kleppe har satt sammen vinlisten på pop-up-restauranten Noma Australia. Han er opptatt av naturvin og vil gi gjestene noe de aldri har smakt før. Foto: Rachel Kara.

– Jeg skalv i buksene

-    Personlig så jeg først det virkelig unike ved Australia da jeg forlot byene. Du må ut i bushen, langs kysten, på strendene, det er da du oppdager et landskap og et spekter av ingredienser som er så annerledes og så eksotisk, sier Rene Redzepi. Foto: Rachel Kara.

- Kommer vi til å få skikkelig tyn snart?

-    Personlig så jeg først det virkelig unike ved Australia da jeg forlot byene. Du må ut i bushen, langs kysten, på strendene, det er da du oppdager et landskap og et spekter av ingredienser som er så annerledes og så eksotisk, sier Rene Redzepi. Foto: Rachel Kara.

- Kommer vi til å få skikkelig tyn snart?

Noma-sjef René Redzepi åpner ny restaurant i København, og satser på hverdagsgjestenes ganer med restauranten 108.  Foto: Yuya Shino, Reuters/NTB Scanpix. Reuters

Noma åpner ny restaurant

Noma har tidligere meldt at de stenger dørene i København nyttårsaften 2016 og åpner i ny form i løpet av 2017 som både gård og restaurant Foto: Lars Petter Pettersen.

Noma stenger

Noma restaurant i København. Foto: Lars Petter Pettersen.

Noma trekker sørover

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.