D2

Hurtigmeny

  • DN.no
  • Logg inn
  • Kundeservice

Hovedmeny

  • Dagens avis
  • Nyheter
    • Siste nytt
    • Politikk og samfunn
    • Energi
    • Utenriks
    • Gründer
    • Eiendom
    • Etterbørs
  • Meninger
    • Kommentarer
    • Debatt
  • DN Ledelse
  • Magasiner
    • DN Helg
    • D2
  • Livsstil
    • Smak
    • Aktiv
    • Bil
    • Privat
    • Tekno
  • Tjenester
    • DN Investor
    • Boligbasen
    • Nyhetsbrev
    • DN Jobb
    • Skattelister
  • Kundeservice
  • Kjøp abonnement

Søk

Du har ikke skrevet inn søkeord, ingen søkeresultater å vise.

Hovedmeny

  • eAvisen
  • Min side
  • Min leseliste
  • Mine nyhetsbrev
  • Logg ut av DN

Saker om:

Kokebøker

Miss Gin. Gin Nguyen er aktuell med «Vietnamesisk», Norges første skikkelige kokebok om vietnamesisk mat.. Foto: Tommy Andresen

Tre av høstens beste kokebøker

Under treet. Fra middagsselskap til storpolitikk – kokebøker er gode gaver og en fin linse å betrakte livet i 2023 gjennom..

Årets beste kokebøker

Fokus. Enten du vil lære noe om mat fra en ny kultur, bli skikkelig god på en råvare eller beherske et kjøkkenredskap bedre, finnes det en kokebok for deg i år.. Foto: Bjørn Damhaug

Årets beste kokebøker

Få varsel når vi skriver om
Kokebøker

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Hjemmelaget. Ideen om å lage bok ble til under pandemien. Stengte restauranter førte til at Helle Øder Valebrokk og ektemannen laget småretter hjemme i et forsøk på å gjenskape følelsen av å være på restaurant..

Matbloggeren var lei av treretters middager

Mot diskriminering. Asma Khan har doktorgrad i jus, men det som gjør henne glad, er å lage god mat til folk. – Rettferdighetssansen, kommunikasjonsevnen og kampviljen som drev meg i doktorgraden, får jeg også god bruk for i restaurantbransjen, for her er det mye diskriminering, sier hun.. Foto: ‎Interlink Books

Hun løfter frem de kvinnelige hverdagskokkene

Overtenning. Anne Maurseth mener bartenderen er en egen mennesketype. – Det å stå bak en bardisk og lage gode drinker til en kul gjeng en hel kveld, gjør at like-senteret i hjernen får helt overtenning, man blir nærmest høy på det, sier hun..

Hun snublet inn bak bardisken

Hverdag og fest. Niloufer Ichaporia Kings «My Bombay Kitchen» byr på en kavalkade av pickles, snacks, side- og grønnsakretter, sjømat og luksuriøse, langkokte kjøttretter, og er en bok for hverdag og fest..

Et mylder av måter å angripe vanlige råvarer på

Lagspiller. Sesongens første calçot feires storslått hver gang den gjør sitt inntog. Grillen temmer løkens ilske og gjør den usedvanlig sødmefylt, en perfekt kontrast til den lett pikante romanescoen. Det er et skoleeksempel på hvordan katalanerne bygger smak, lag på lag på lag..

Hva er det som gjør det katalanske kjøkkenet så uforskammet godt?

Isklem. Kitty Travers «La Grotta Ices» er guiden for den som vil ha en middelvei mellom hyperteknisk og intuitiv iskremlaging. Ofte kombinerer Travers ulike istyper i én og samme skål – her klementingranita i selskap med fløteis med bergamot og lett vispet fløte..

Slik har du aldri smakt iskrem før

Fargerik. Yotam Ottolenghi er kjent for lange ingredienslister og utførlige instruksjoner for å få grønnsakene til virkelig å synge på tallerkenen, men i «Enkelt» utforsker han og medforfatter Tara Wigley måter matlaging kan gjøres enkelt på.. Foto: Elena Heatherwick

Han gjorde mat fra Midtøsten til allemannseie

Kålassikker. Kålruletter er en klassiker på tvers av landegrenser, fra Sverige og Norge til Russland og Tyrkia. Det føles ekstra rett i vintermånedene, som en varm klem nå når kålen er en av de få gjenværende lokale grønnsakene i butikkhyllen..

Denne kokeboken er den svenske bibelen for husmannskost

Vaffelmiks. Eirik Thomsen fra restaurant Tango i Stavanger gir sin mor deler av æren for vaffel med rogn-oppskriften, og mener det går fint å bytte ut tilbehøret med for eksempel spekeskinke også.. Foto: Marte Garmann

Frityrstekte vafler med kaviar er fast rett på Tango i Stavanger

Substansiell. Edna Lewis' kyllingsuppe er en klassiker på kalde, klare vinterdager. Å koke melbollene i den klare kyllingbuljongen gjør de silkemyke, mens suppen blir fyldigere. Dette er revitaliserende, trøstende og varmende mat med effekt på både kropp og sjel..

Denne kokeboken er et av de viktigste verkene om amerikansk matlaging

Pastalfabetet. Den britiske forfatteren Rachel Roddy tar for seg 50 essensielle pastatyper og deres historie i «An A-Z of Pasta». Avbildet er hennes vri på spinat- og potetgnocchi, med fløte, parmesan og basilikum.. Foto: Penguin/Randomhouse

Årets beste kokebøker

Koke blekksprut. I «Market Cooking» er maten enkel og ukomplisert, med korte ingredienslister og lettfordøyelige instruksjoner. Men fortvil ei, erfarne kokk, det finnes også prosjekt som kimchi og en påfølgende kimchigryte (kimchi jigae), hjemmelaget harissa samt en fremgangsmåte for å koke åttearmet blekksprut..

En forenklet bibel for den travle kokken

Pasjon for mat. Stanley Tucci (til venstre) skrev, regisserte og spilte hovedrollen i «Big Night» (1996), der han og Tony Shalhoub spilte to brødre som drev italiensk restaurant. Prosessen vekte en voldsom gastronomisk interesse i ham.. Foto: Samuel Goldwyn Films/Courtesy Everett Collection/NTB

USAs nye matprater

Kjøkkendagbøkene. Nigel Slaters sagnomsuste «The Kitchen Diaries» nedtegner et år i måltider og er full av nedpå retter forankret i de nordeuropeiske mikrosesongene. Denne ukens fyldige pai løftes av bitre salatblader overrislet med syrlig vinaigrette, som gjort for kjølige novemberdager..

Denne kokeboken har svaret på et av livets store spørsmål

Magnum opus. Judy Rodgers «The Zuni Café Cookbook» er en bok som rett og slett vil gjøre deg til en bedre kokk – om du bare våger å gi seg hen til de møysommelig beskrevne oppskriftene som strekker seg over 550 sider..

Denne nesten to kilo tunge kokeboken omskaper deg som kokk

Varmer. Få ting varmer mer på høsten enn en av britenes mange versjoner av dampet kake, eller «steamed pudding». «Steamed syrup pudding» er en ekte klassiker, så vel som «spotted dick», «bread and butter» og «sticky date pudding»..

På denne restauranten er garnityr strengt forbudt

Aromatisk.Forfatterens versjon av tagine med kylling, saltet sitron og oliven er en intuitiv klassiker. Retten er perfekt for de som prøver seg på tagine for første gang - full av aromaer og smaker typisk for det marokkanske kjøkkenet, relativt ukomplisert og rask å få på bordet..

En klassiker fra Midtøsten

Svunnen drøm. Hva lengtet du etter i 2020? Eksotiske reiser eller bare et bra middagsselskap? Kokebøkene hjelper deg å gjøre drømmen til virkelighet. Bildet er hentet fra Skye McAlpines «A Table For Friends».. Foto: Skye McAlpine

Hobbykokkenes reisebyrå

Askepotthistorie. Hverken mor eller bestemor trivdes på kjøkkenet. Sabrina Ghayour måtte lære seg selv å fremkalle de iranske smakene hun fikk servert hos venner, slekt og på restauranter – og er biltt en gallionsfigur for persisk mat i Storbritannia.. Foto: Kris Kirkham

En sleivete tweet førte til kokebokkontrakt og en kvart million solgte bøker

Stor produksjon. Nina Dreyer Hensley og Jim Hensley har laget kokebøker i 20 år. De er ikke helt sikre på hvor mange det er blitt til sammen..  

– Nå lager alle enkle oppskrifter med fine bilder

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.