D2

Hurtigmeny

  • DN.no
  • Logg inn
  • Kundeservice

Hovedmeny

  • Dagens avis
  • Nyheter
    • Siste nytt
    • Politikk og samfunn
    • Energi
    • Utenriks
    • Gründer
    • Eiendom
    • Etterbørs
  • Meninger
    • Kommentarer
    • Debatt
  • DN Ledelse
  • Magasiner
    • Magasinet
    • D2
  • Livsstil
    • Smak
    • Aktiv
    • Bil
    • Privat
    • Tekno
  • Tjenester
    • DN Investor
    • Boligbasen
    • Nyhetsbrev
    • DN Jobb
  • Kundeservice
  • Kjøp abonnement

Søk

Du har ikke skrevet inn søkeord, ingen søkeresultater å vise.

Hovedmeny

  • eAvisen
  • Min side
  • Min leseliste
  • DN Mer
  • Mine nyhetsbrev
  • Logg ut

Saker om:

Sommermat

Matprepp. Med et utvalg ferdiglagde dipper og allerede oppkuttede grønnsaker, er det en smal sak å diske opp med en thaibuffet på stranden eller i parken, viser Terje Ommundsen..

Slik lager du sommerens beste thai-piknik

Junkfood fra bunnen. Råkost mister helsekoststempelet når nykål møter fritert brød og estragonmajones i Hanne Rutgersons langos..

Denne vil kokkens venner alltid at hun skal lage

Nytt uttrykk. Tradisjonsmat kan lett piffes opp til noe mer moderne og enda bedre. Her er gravlaks og potetsalat i ny drakt..

– Norsk sommer på et fat

Få varsel når vi skriver om
Sommermat

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Ja takk!
Enkelt. – Det å ha færre elementer gjør at det er mindre stress, og så blir det litt morsomt å lage mat, sier Hanne Rutgerson om svinenakke med curry og brokkolini..

Grillretten er så enkel at alle kan lage den

Helt rått. Råmarinert kveite, syltet fersken og chilimajones er sommerens enkleste vei til matlykke..

Sommerens beste ceviche på et blunk

Glutenfri. Potetmel er den hemmelige ingrediensen som gjør gnocchien både glutenfri og lett å jobbe med..

Ingrediensen som gjør gnocchien glutenfri

Hverdagsgodt. – Når jeg egentlig er mett, har jeg lyst på mer. Så det ender med at jeg spiser opp alt, sier kokk Hanne Rutgerson om sin egen kreasjon av grillet aubergine og glassnudler..

Dette er kokkens enkle sommerrett – som hun alltid vil ha mer av

Ekstra-service. Med gode sardiner og mandler i skapet, går det kjapt å trylle frem en sommerlig lunsj med tomatsalat på grillet brød..

Disse ingrediensene får tomatsalaten til å skinne

Sommerfisk. Makrellen er på sitt beste tidlig på sommeren. Hanne Rutgerson griller den og gir den italiensk tilbehør..

Ta sommermakrellen til nye høyder med kokkens hemmelige triks

Gammeldags. Appelsin-fløtebollene på Rest lener seg hardt på desserttradisjonene til bestemorsgenerasjonen..

Slik kan du lage en nydelig dessert av gamle druer

Sommerprosjekt. Spansk grillribbe og patatas bravas er en tretimers investering i en uforglemmelig smaksopplevelse..

Lær å lage ribbe de La Vera på grillen

På en fjøl. Det beste av sjøkrepsen samlet på et brett: snertne smørbrødterter med klokjøtt og smørstekte haler med sitron og estragon..

Slik får du mest ut av sjøkrepsen

Alt går. Den indiske fiskesuppen moilee er som er åpen kokebok. Bruk det du har tilgang på av havets råvarer..

Fiskesuppen som er perfekt for barn

Smilerett. Med iskald melonsalat og grillet gris på bordet kan du smile hele veien til Bangkok.. Foto: Lars Petter Pettersen

Dette er perfekte retter til en varm sommerdag

Sommeren er her. Hva passer bedre enn en frisk mellomting mellom salat, sandwich og pizza?.

Lær å lage sommerlunsj på italiensk vis

Ta en fransk en. Kullgrillet burger med dijonnaise, comté og pariseragurk er sommerens kongeburger..

Slik lager du en skikkelig kvalitetsburger med milkshake

Plukk og miks. Sommertid er høytid for skalldyr. Til Björn Svenssons supermiks må man plukke det som er tilgjengelig – enten det er fra ferskvaredisken eller rett fra havet..

Slik lager du skalldyrfest

Bytt følge. Prøv nytt tilbehør i sommer og få ny favorittrett: Reker, poteter og avokado skaper en fyldig og mettende sommerrett som er perfekt som lunsj.

Den nye rekecocktailen

Begynn rett. Det å grille fisk går fort, så begynn med tilbehøret, sånn at alt er klart når fisken er ferdig grillet og varm.

Saken er fisk

Seierspizza. Björn Svensson går for gull i copa del mundo – verdensmesterskapet i fotball – med ferdigkjøpt bunn, ost og coppa – vellagret spekeskinke..

– Nå når det er fotball-VM, så er jo det viktigere enn mat

Kjapt gjort. Björn Svenssons grillspyd er ferdige etter fem ­minutter på grillen.

– Ikke vær gnien

Brød og bobler. Björn Svenssons blings med stekt nykål og spekeskinke kan gjerne deles på fire. En fyldig blanc de noir champagne gjør blingsen til bling-bling.

Michelin-kokkens sommermat på én, to, tre

Skapelsen. Med ingre­dienser som kan kjøpes på de fleste dagligvare­butikker, kan denne kyllingretten bli årets sommerslager.

Michelin-kokkens grep gjør kylling til svaret på alt i sommer

Med få ingredienser lager kokken Björn Svensson raske retter til late sommerdager.

Sommermat med Björn Svensson

.

Den sunneste gatematen er sillmacka

.

– Mitt beste tips er å lage en stor porsjon ruccolapesto

.

– Folk vet ikke hvor enkelt det er å grave laks

.

Slik blir schnitzelen saftig

.

På under fem minutter er salaten ferdig

Sommerfavoritten ceviche av Simon Weinberg. Foto: Tommy Andresen.

– Bare vend sammen og spis

.

Den perfekte sausen til grillen

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av NHST Media Group. For mer informasjon om NHST Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.